Acasa Agenda HR Sute de oportunități pentru tinerii la început de carieră: Summer Career Fair

Sute de oportunități pentru tinerii la început de carieră: Summer Career Fair

6 min citire
0
0
816

Summer Career Fair, târgul de carieră online dedicat studenților, proaspăt absolvenților și tinerilor profesioniști din România, are loc între 13 iunie și 18 august pe Hipo. Candidații au acces de oriunde din țară la o gamă largă de oportunități de carieră, precum stagii de practică, programe de internship, trainee și joburi entry-level. Conform studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, derulat de Catalyst Solutions, 29% din tinerii care au participat la studiul „Generația Z pe Piața Muncii în 2023” aplică la joburi în IT&C.  Domeniul acesta este foarte bine reprezentat și la Summer Career Fair, oferindu-le tinerilor ocazia să capete experiență pe piața muncii.

Summer Career Fair, un proiect sub umbrela Internship and Trainee Marathon, desfășurat pe Hipo, le oferă șansa tinerilor la început de carieră să capete experiență pe piața muncii în decursul acestei veri. Sunt deschise sute de oportunități de carieră în domenii, precum: IT Hardware și Software, Customer Support – Client Service, Secretariat – Administrativ, Contabilitate – Audit, Finanțe – Bănci, Digital Marketing, Inginerie și Achiziții – Logistică.

Potrivit studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, la care au participat 751 de tineri, 29% din aceștia se îndreaptă spre industria IT Software atunci când își caută un job, spre deosebire de IT Hardware, domeniu de care sunt interesați doar 8% din candidați. 24% dintre respondenți se îndreaptă către marketing, PR sau advertising, iar 22.9%, către resurse umane. Urmează apoi aria ingineriei aleasă de tinerii respondenți în procent de 15.3%.

„Prin Summer Career Fair, le oferim studenților, proaspăt absolvenților și tinerilor profesioniști ocazia să experimenteze domeniul ales. Ei pot aplica la stagii de practică sau programe de internship și trainee pentru a testa terenul. Se pare că 32.5% din tineri participanți la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023 susțin că luna iulie este cea mai potrivită pentru căutarea unei oportunități. Derulăm proiectul în perioada aceasta, tocmai pentru a-i sprijini pe tinerii care își doresc să obțină experiență pe piața muncii.” – Maria Marin, Project Manager @Summer Career Fair.

Potrivit studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, platformele de joburi sunt prima alegere a tinerilor care își caută un loc de muncă. Din cei 751 de respondenți45% cu vârsta cuprinsă între 19 și 26 de ani, accesează Hipo.ro pentru aplicarea la internshipuri, programe de trainee sau joburi entry-level.

Alături de oportunitățile de job, tinerii au acces la un număr generos de resurse destinate dezvoltării lor profesionale, printre care: articole, quizuri de carieră, ghiduri de angajare și episoade de podcast, la secțiunea Summer Career Fair de pe Hipo.ro.

Printre companiile care recrutează studenți, proaspăt absolvenți și tineri profesioniști vara aceasta se numără: Austrian Business Agency – Work in Austria, BAT Romania, ING Hubs Romania, KPMG Romania, Pragmatic Play și TELUS International.

Tinerii interesați să participe la Summer Career Fair pot aplica la joburi între 13 iunie și 18 august pe următorul site, unde găsesc stagii de practică, programe de internship, trainee, management trainee și joburi entry-level.

Companiile care își doresc să recruteze vara aceasta prin programul Summer Career Fair pot trimite un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…