Acasa Planeta HR Organisational Development Inteligența artificială ar putea aduce mai repede săptămâna de lucru de 4 zile, fără tăieri de salarii

Inteligența artificială ar putea aduce mai repede săptămâna de lucru de 4 zile, fără tăieri de salarii

6 min citire
0
0
359

Inteligența artificială ar putea permite milioanelor de angajați să treacă la o săptămână de patru zile până în 2033, potrivit unui studiu realizat anul trecut în Marea Britanie și SUA. Raportul think tank-ului Autonomy a constatat că îmbunătățirile preconizate ale productivității ca urmare a introducerii inteligenței artificiale ar putea reduce săptămâna de lucru de la 40 la 32 de ore pentru 28% din forța de muncă din aceste două țări – 8,8 milioane de persoane în Marea Britanie și 35 de milioane în SUA – fără schimbări în ceea ce privește salariile și performanța. Studiul arată că acest lucru ar putea fi realizat prin integrarea modelelor lingvistice mari (LLM), cum ar fi ChatGPT, la locurile de muncă pentru a veni în sprijinul angajaților și a le putea oferi mai mult timp liber.

Potrivit Autonomy, o astfel de politică ar putea contribui, de asemenea, la evitarea șomajului în masă și la reducerea incidenței bolilor mintale și fizice. Will Stronge, director de cercetare la Autonomy, a declarat: „Prea multe studii despre inteligența artificială, modelele de limbaj de mari dimensiuni și așa mai departe se concentrează exclusiv fie pe profitabilitate, fie pe o apocalipsă a locurilor de muncă. Acest studiu încearcă să arate că, atunci când tehnologia este implementată la potențialul său maxim, dar scopul este schimbat, ea poate nu numai să îmbunătățească practicile de lucru, ci și echilibrul dintre viața profesională și cea privată”.

Cercetarea a constatat că 28 de milioane de angajați, adică 88% din forța de muncă a Marii Britanii, ar putea avea orele de lucru reduse cu cel puțin 10% prin introducerea LLM-urilor. Un studiu similar realizat în SUA, tot de Autonomy, a arătat că 35 de milioane de lucrători americani ar putea trece la o săptămână de patru zile în același interval de timp. Studiul a constatat că 128 de milioane de angajați, adică 71% din forța de muncă, și-ar putea reduce programul de lucru cu cel puțin 10%. S-a constatat că state precum Massachusetts, Utah și Washington au potențialul ca un sfert sau mai mult din forța lor de muncă să treacă la o săptămână de patru zile cu ajutorul LLM-urilor.

Mark Takano, care a introdus pe masa negocierilor în Congresul SUA un proiect de lege privind săptămâna de lucru de 32 de ore, a declarat: „Schimbări fundamentale se pregătesc pentru forța noastră de muncă în contextul inteligenței artificiale și a automatizării. Va fi nevoie de măsuri guvernamentale pentru a ne asigura că avantajele în eficiență sunt resimțite de toți lucrătorii, indiferent de industrie sau de nivelul de calificare”.

În Regatul Unit și în SUA, Autonomy face apel la angajatorii din sectorul public și privat să profite de o „oportunitate semnificativă de a deveni lideri mondiali în ceea ce privește adoptarea IA la locul de muncă” și să privească acest lucru ca pe o oportunitate de a îmbunătăți viața a sute de milioane de lucrători. De asemenea, solicită factorilor de decizie politică să ia măsuri. Stronge a declarat: „Ceea ce cred că ar fi cu adevărat impresionant ar fi o strategie industrială robustă privind IA, cu centre de automatizare în care sindicatele, industria și experții în această tehnologie să se reunească pentru a spune: «Vom crește productivitatea și, de asemenea, acest lucru va fi ceva care va fi benefic pentru lucrători»”, a adăugat acesta.

Foto: freepik.com


Aici puteți vedea un preview al celui mai recent număr al revistei HR Manager.

Pentru abonare, click aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Pescaru Constantin
Incarcati mai multe in Organisational Development

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Evoluție și adaptare: cum se transformă piața muncii din România

Cu o economie dinamică în plină evoluție și schimbări sociale accelerate, piața muncii din…