Acasa Agenda HR Încrederea și flexibilitatea, predictori pentru performanță

Încrederea și flexibilitatea, predictori pentru performanță

4 min citire
0
0
631

Pandemia a schimbat modul de lucru și din ce în ce mai mulți angajați sau potențiali angajați cer flexibilitate în muncă. Ce înseamnă acest lucru pentru angajator? Ei bine, încredere. În momentul în care accepți, ca angajator, ca echipa ta să lucreze remote, îți asumi acest lucru și le acorzi încredere. Pentru a păstra această încredere data de angajator, echipa face performanță. Arată că nu degeaba șefii, liderii lor, își încredințează afacerea în mâinile lor și arată că da, se poate face performanță și fără a merge la birou, fizic.

În cadrul evenimentului Fast Forward. Organizația viitorului, organizat de Revista HR Manager în parteneriat cu HUMATISTIC, printre invitați s-a numărat Cristina Corello, Director Resurse Umane în Grupul Bosch România, care a prezentat beneficiile unui program implementat în companie vis-à-vis de încrederea și performanța angajaților de care vorbeam mai sus.

Această inițiativă se numește SmartWork. Prin aceasta, Bosch a implementat un model de colaborare hibrid, modelând sistematic interacțiunea dintre lucrul la distanță și prezența în locațiile companiei. Noul model de lucru implementat la nivel global, care a fost creat cu implicarea și contribuția activă a angajaților, se bazează pe flexibilitate și încredere. Smart Work favorizează bunăstarea, eficiența și creativitatea angajaților.

„De notat este faptul că și acest model de lucru hybrid, dus în extremis, nu este un mod de lucru „perfect”. Și munca la birou este copleșitoare. Atunci când mergeam la muncă 5 zile pe săptămână, eventual, în unele companii, mai aveam câteva soluții de home office, dar nu foarte pregnante, dar am constatat că și remote vine cu neajunsuri de comunicare, coordonare, conexiune, creativitate și cu influențe extrem de mari pe zona de cultură organizațională. După ce lucrurile s-au liniștit, am constatat că distanțarea social nu a făcut altceva decât să crească nevoia de a fi aproape unii de alții și de a crea aceasă comunicare. Ce am mai constatat este faptul că flexibilitatea este deja un „must have” în agenda tuturor”, a precizat Cristina Corello.

Mai multe despre subiect puteți afla din înregistrarea prezentării Cristinei Corello, aici.

Pentru a vizualiza întreg evenimentul, accesați pagina oficială.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…