Acasa Agenda HR Înconjurul iubirii în trei ore, cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu

Înconjurul iubirii în trei ore, cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu

5 min citire
0
0
442

A VII-a ediţie a seriei de conferinţe „Dialoguri Necesare”, cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, care a avut ca temă centrală „Iubirea ca resursă a transformării şi a împlinirii”, a avut loc vineri, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Evenimentul, organizat de revista CARIERE, a oferit un regal al ideilor, făcând publicul să aplaude în repetate rânduri, la scenă deschisă.

plesu liiceanu 6

„Nu facem decât să continuăm formula dialogurilor începută cu ceva timp în urmă”, a spus Gabriel Liiceanu, adaugând că „nu te învață nimeni ce este iubirea, ce e toleranța sau ce este moartea şi nici celelalte <<noduri ale vieţii umane>>”. Și „sunt virtuți, situații, care nu se pot învăța”, după cum a subliniat Andrei Pleșu, care a ținut să adauge că „există o aură nemeritată a iubirii, care anulează expresia”.

plesu liiceanu 2

Încă de la începutul conferinţei, Gabriel Liiceanu a îndemnat audiența să reflecte la întrebarea „Care e cea mai grea meserie din lume?”„Dacă v-ați întreba care e cea mai grea meserie din lume, ați veni cu raspunsuri diferite, a spus Liiceanu. „Dar dacă cineva ar răspunde: <Cea mai grea este meseria de om>…? (…) Atunci, dacă cea mai grea meserie este să fii om în lume, atunci iubirea este nodul central al acestei meserii”.

plesu liiceanu 5

Pentru Andrei Pleşu „iubirea este ceva mai sobru, mai delicat, care exclude drăgălășenia cosmică. (…) Fără iubire de sine nu există iubire de altul. Simțiți-vă bine cu voi!” este sfatul pe care l-a dat Pleșu. „Ca să faci un bine cuiva, trebuie să renunți la tine. Pentru acțiunea caritabilă e nevoie de uitare de sine, nu de iubire de sine”.

plesu liiceanu 4

Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu, creatoarea proiectului și colecției „Zestrea” (unul dintre partenerii evenimentului) a ținut să sublinieze că s-a regăsit în acest eveniment în momentul în care „Dialogurile Necesare” au evidențiat capacitatea noastră de a ieși din eul propriu atunci când iubim. „Mi-am regăsit în judecata aceasta despre iubire întregul demers al proiectului Zestrea, de la povestea nespusă din spatele pieselor, până la fiecare detaliu și semn din broderie făcute cu dragoste pentru oameni, pentru tradiție, pentru oameni și pentru viață”, a declarat Liliana Țuroiu.

La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane din diverse domenii, inclusiv din mediul cultural și corporate: top şi middle manageri, specialişti, intelectuali, liberi profesionişti şi antreprenori.

plesu liiceanu 7

Mai multe detalii despre acest eveniment puteţi găsi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro

Mulţumim partenerilor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment şi participanţilor care au fost alături de noi.

Partener: Telekom Romania

Parteneri de networking: Deutsche Bahn Cargo România, Business Intelligence Alliance (BIA) şi IQOS

Promotor al valorilor autentice româneşti: „Zestrea” by Liliana Ţuroiu

Cu sprijinul: Noblesse Interiors, Librăriile Humanitas, HR Club, ERUDIO, Institutul Aspen România, AMCOR, Professional Women’s Network, Artmark.

Parteneri media: Revista HR Manager, Biz, Wall-Street, Forbes, RFI România, Doingbusiness.ro, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …