Acasa Agenda HR HR Disruption | Florin Petrescu: ,,Progresul din tehnologie (robotică, A.I.) modelează modul în care vom lucra. E o oportunitate pentru HR de a deveni şi mai strategic”

HR Disruption | Florin Petrescu: ,,Progresul din tehnologie (robotică, A.I.) modelează modul în care vom lucra. E o oportunitate pentru HR de a deveni şi mai strategic”

4 min citire
0
0
532

Această intervenție a fost publicată inițial în revista HR Manager și face parte din seria de interviuri dedicate ,,HR Disruption”, pe care vă invităm să le descoperiți în această săptămână și pe www.hrmanageronline.ro

***

Cum se poate adapta HR-ul la noua realitate şi cum poate ajuta organizaţia să facă acelaşi lucru?

Florin Petrescu, HR Director Vodafone România: Datoria HR-ului este nu numai de a se adapta şi de a naviga prin schimbările ,,disruptive”, ci şi de a îşi asuma leadership-ul în această zonă. În primul rând, este esenţial ca HR-ul să construiască capabilităţi şi competenţe adecvate, care sunt vitale pentru a conduce în noua lume ,,disrupted”. Noi, la Vodafone, facem progrese semnificative în ceea ce priveşte concretizarea aspiraţiilor noastre de a crea cel mai bun ,,global workplace of the future” pentru angajaţii noştri.

Organizaţia are succes într-o industrie ,,fast-paced” (precum cea telecom), iar oamenii şi cultura stau la baza succesului nostru. Adoptarea inovaţiilor şi a celor mai avansate tehnologii fac parte din ADN-ul businessului, prin urmare oamenii noştri sunt înclinaţi, în mod natural, spre a crea o organizaţie care e, în esenţă, una ,,disruptivă” pentru industria în care activăm, un lider atât în customer experience, cât şi în network experience.

Inovaţia tech presupune, printre altele, şi automatizarea unor funcţii. În acest context, ce ar trebui să facă HR-ul? Să devină un business partner mai vizibil sau, dimpotrivă, să rămână în culise?

Florin Petrescu, HR Director Vodafone România: HR-ul are un rol de lider în crearea disponibilităţii organizaţionale şi a capabilităţii pentru automatizarea şi încorporarea tehnologiei şi inovaţiei nu numai în propriul departament, ci în toată organizaţia. În această nouă lume, progresul din tehnologie (robotică, inteligenţă artificială) modelează modul în care vom lucra, dar şi modul în care vom construi viitorul. Consider că aceasta e o mare oportunitate pentru HR de a deveni şi mai strategic şi de a aduce pe agenda organizaţiei nu numai dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor angajaţilor, ci şi crearea unui „workplace” care stimulează curiozitatea, experimentele şi care livrează schimbare.

Încurajăm sau nu încurajăm ,,HR disruption”-ul?

Florin Petrescu, HR Director Vodafone România: Aceasta e noua normalitate şi trebuie să o valorificăm cât mai productiv. Ar trebui să încorporăm aşa-zisele ,,tehnologii disruptive” în modul nostru de lucru şi chiar să reinventăm procesele şi felul în care ne desfăşurăm activitatea.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…