Acasa Management Evoluția pieței muncii în 2018

Evoluția pieței muncii în 2018

8 min citire
0
0
529

Cum va evolua piața muncii în 2018? Care sunt tendințele în domeniul HR? Care sunt beneficiile pe care și le doresc anagajații de la un job? Acestea sunt câteva dintre punctele cele mai de interes din domeniul HR în noul an. Se anunță mari schimbări, așa că trebuie să fim la curent cu ultimele tendințe.

Agilitatea angajaților în 2018

Un angajat bun ar trebui să fie agil, flexibil și să reacționeze rapid. Angajații ar trebui să se poată adapta oricărei schimbări a pieței și dorințe a clienților. Conform expertizei SAP lansată la începutul anului în care sunt prezentate zece predicții în domeniul HR pentru 2018, agilitatea angajaților va deveni cel mai important concept în HR. Singurul mod în care companiile pot supraviețui în economia modernă este de a se adapta la schimbarea pieței, a tehnologiilor și a mediului de afaceri. Acest lucru necesită utilizarea capacităților înnăscute ale oamenilor pentru învățare, creștere și inovare.

Recrutarea va atinge noi niveluri de complexitate

Recrutarea reprezintă procesul prin care organizația localizează și atrage persoanele potrivite pentru a ocupa posturile vacante. Pentru majoritatea organizațiilor, recrutarea este un proces continuu, astfel încât angajații care părăsesc organizația sau sunt promovați să fie înlocuiți de alte persoane, permițând dezvoltarea organizației. În 2018 conceptul de angajare va fi redefinit din cauza deficitului de competențe, a schimbărilor demografice și a creșterii masive a locurilor de muncă virtuale și a locurilor de muncă bazate pe proiecte punctuale. Aceste schimbări vor determina companiile să găsească combinațiile potrivite de competențe și ajustarea acestora cu cerințele specifice de business prin accesarea unei forțe de muncă din ce în ce mai globale, virtuale și sporadice. Organizațiile vor fi nevoite să redefinească procesele de planificare a forței de muncă, recrutarea, personalul și managementul pentru a lucra pe această piață a muncii mult mai complexă.

Experiențe plăcute la locul de muncă.

Un salariu mai mare te ajută să uiţi că ai un job plictisitor? Poate că majoritatea ar răspunde cu DA. Dar realitatea este că subestimează importanţa unei experienţe plăcute la muncă. Tehnologia a făcut ca multe lucruri din viața de zi cu zi să devină mai ușoare și mai plăcute. Găsirea celui mai potrivit traseu în oraș, cumpărăturile, conectarea cu prietenii, vizionarea de filme și sute de alte experiențe din viața noastră au fost transformate cu ajutorul tehnologiilor sociale și mobile, folosind interfețe ce au la bază Inteligență Artificială (AI) și algoritmi de Machine Learning. Vom observa o creștere exponențială în utilizarea Inteligenței Artificiale (AI), a chatboților, a serviciilor inteligente, a tehnologiei Machine Learning, a soluțiilor mobile și a platformelor de socializare pentru creșterea nivelului de implicare a angajaților și pentru a face munca mai plăcută și mai simplă.

Managementul performanței va deveni o soluție, nu o problemă.

Managementul performanței este un termen omniprezent în mediul afacerilor de astăzi, fiind inclus în corpul de cunoștințe al unor discipline variate și fiind folosit la toate nivelele organizaționale. Managementul performanței reflectă abordarea unei entități vis-a-vis de performanță și include sub-procese, cum ar fi: definirea strategiei (planificarea / stabilirea obiectivelor), implementarea strategiei și a listei de inițiative, precum și evaluarea / măsurarea performanței.  Aceasta din urmă reprezintă un proces strategic și integrat ce „livrează” succesul dorit de către organizații prin îmbunătățirea performanței oamenilor ce lucrează acolo și prin dezvoltarea capabilităților individuale și de echipă. Anul acesta, companiile regândesc conceptul de management al performanței pentru a se concentra asupra coaching-ului continuu și asupra luării deciziilor în echipă. Din studiul SAP aflăm că revizuirea anuală a performanțelor angajaților va fi înlocuită de soluții de gestionare continuă a performanțelor bazate pe tehnologii mobile.

Predicțiile din HR oferite de compania SAP se referă și la faptul că vor fi regândite compensările, că va exista o intoleranță la discriminare, folosirea instrumentelor de weelbeing va fi la o scară largă, organigramele vor dispărea treptat, pensionare și creșterea numărului de atacuri cibernetice în domeniu.

 

Mai multe despre acest studiu puteți găsi aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…