Acasa Editorial ECUAȚIA WELLBEINGULUI

ECUAȚIA WELLBEINGULUI

3 min citire
0
0
646

Am stat de vorbă la un moment dat cu un senior ajuns aproape de pensionare și mi-a mărturisit că, de pe vremea când avea 30 de ani, a rămas cu amintirea multor ore lucrate peste program. Și că, deși ulterior și-a revizuit prioritățile în viață, regretă că atunci nu a petrecut mai mult cu familia și prietenii și nu a făcut mai multe din ce își dorea sau îi plăcea să facă.

Treaba asta m-a determinat să mă gândesc la importanța wellbeingului la locul de muncă și la nevoia angajaților de a avea un echilibru între viața profesională și cea personală. Nu este suficient să oferim salarii bune și beneficii materiale, dacă nu le oferim oamenilor și spațiul, și timpul de a se bucura de ceea ce îi face fericiți și sănătoși. Atât fizic, cât și psihic, și emoțional.

Wellbeingul la locul de muncă nu înseamnă doar să avem un mediu de lucru sigur și confortabil, ci și să avem o cultură organizațională pozitivă, oportunități de dezvoltare profesională și personală, recunoaștere și apreciere pentru munca depusă, feedback constructiv și sprijin din partea colegilor și a managerilor. Toate aceste elemente contribuie la satisfacția angajaților și la loialitatea lor față de organizație. Ţineți minte această ecuație, pe care am descoperit-o la antreprenorul britanic Steven Bartlett:

Positive work culture + growth opportunities + workplace wellbeing = Genuine employee satisfaction

Așadar, dragi angajatori, vă îndemn să vă arătați prețuirea față de angajații voștri nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte. Investiți în
wellbeingul lor, oferiți-le flexibilitate și autonomie, ascultați-le nevoile și dorințele, implicați-i în deciziile care îi privesc, recunoașteți-le meritele și răsplătiți-le eforturile. Astfel, veți avea o echipă motivată, productivă și – de ce nu? – fericită.


Acest material a fost preluat din Revista HR Manager cu numărul 74.

Pentru un scurt preview, click aici.

Pentru abonare, click aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Pescaru Constantin
  • săptămâna

    Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

    Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
  • Eu, Omul

    Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
  • Ecuația EX

    Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Recrutarea și managementul talentelor nu se schimbă. Se transformă

Perspective și soluții pentru companiile din ROMÂNIA Piața muncii din România este supusă …