Acasa Performance Digitalizarea introduce fluxuri clare și controlate în zona operațională

Digitalizarea introduce fluxuri clare și controlate în zona operațională

3 min citire
0
0
580

Judith Kis, HR Director Groupama

Judith-Kis-HRDirector-GroupamaAsigurari„Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și controlate”

Schimbările generate de dezvoltările tehnologiei, alături de provocările unei piețe a forței de muncă în care găsirea și retenția specialiștilor este tot mai dificilă, au transformat profund rolul departamentelor de HR din cadrul companiilor. Astfel, introducerea sistemelor integrate pentru procesele de HR prin

platforme specializate reprezintă răspunsul companiilor la această nouă realitate din piață. De altfel, acest trend era previzionat încă de acum ceva vreme, la Groupama având un astfel de sistem implementat încă de acum 5 ani.

DIFERENȚE. Principalele diferențe pe care digitalizarea le aduce în comparație cu procele clasice de HR sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai buna a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați. De asemenea, digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și controlate. Mai mult, exită beneficii și la nivel logistic, cantitatea de documente fizice fiind mult mai mică în cadrul proceselor digitalizate.

Digitalizarea HR este importantă, așa cum este importantă pentru fiecare segment de lucru din cadrul companiilor. În afara departamentului de resurse umane, managerii și angajații au acces la datele care le sunt de folos, la evaluarea de performanțe, la planul de dezvoltare, la planul de carieră, ceea ce îi face managerii propriilor trasee profesionale.

PROVOCĂRI ȘI AVANTAJE. Din experiența noastră, cele mai mari provocări legate de digitalizarea departamentelor de HR sunt legate de integrarea corectă a proceselor în platforma digitală și utilizarea la maximum a avantajelor oferite de o astfel de platformă.

Creșterea responsabilității individuale, posibilitatea de a analiza date, eficiența operațională, responsabilitatea pentru mediul înconjurător prin folosirea minimală a hârtiei reprezintă principalele avantaje ale unei platformele digitale de resurse umane.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …