Acasa Agenda HR De ce trebuie sa mizeze HR-ul pe Tehnologie. Concluzii dupa HR TECH

De ce trebuie sa mizeze HR-ul pe Tehnologie. Concluzii dupa HR TECH

8 min citire
0
0
584

de Roxana Maxim

Tehnologia schimba modul de lucru in organizatii – de ceva timp ne-am familiarizat cu concepte precum echipe virtualeremote workingbring your own device, shared services. Iar profilul Generatiei Y vine sa amplifice nevoia de a ne adapta la acest context in continua schimbare, context in care HR-ul trebuie sa aiba rolul de ambasador al tehnologiei! Acesta a fost mesajul principal al evenimentului HR Tech, organizat de revista HR Manager in parteneriat cu Microsoft, Profiles International, Poonton & Adecco, Cisco, Smartree, IBM, Oracle, Romanian Software si UCMS Group.

HR Tech a fost un adevarat day trip in lumea tehnologiei de HR. Am plecat de dimineata din Cloud (am vazut ce solutii de people management pot rula in Cloud si ce beneficii ne aduce migrarea catre acest mediu nou de stocare a datelor – nivel ridicat de personalizare, costuri flexibile, posibilitati variate de upgrade, acces online etc.) am ajuns spre mijlocul zilei la Remote Working si Echipe Virtuale (ne-am informat cu privire la tehnologiile care ne usureaza colaborarea la distanta si ne-am familiarizat cu ceea ce numim azi internal social network – intranet dupa chipul si asemanarea Facebook-ului) si am ajuns spre seara la Active Talent Databases (desi in Romania nu au ajuns inca Agregatoarele de Profile – sau People Aggregators, dupa cum le numesc occidentalii – am aflat ca exista site-uri care preiau  din online tot ceea ce inseamna date publice individuale pe care le compileaza in CV-uri virtuale…nu, nu de tipul LinkedIn).

Prezentarile si demo-urile au fost sustinute de specialisti ai industriei, iar in panel am avut ca invitati si cate un HR Manager pentru a acoperi subiectele de discutie din ambele perspective HR si IT: Adela Jansen, HR Director BRD, Miriana Matei, HR Business Partner Schneider Electric, Eugen Gane, HR Leader Divizia Servicii Europa Centrala si de Est IBM.

La final, acestea au fost cateva dintre concluziile pe care le-am luat acasa:

– Munca de zi cu zi, partea administrativ-operationala a HR-ului se va muta cu totul in Cloud. Pentru ca acolo vor fi toate procesele de business. Tehnologia exista in viata HR-ului de ani de zile prin prisma soft-urilor de Payroll si Talent Management, insa astazi tehnologia ne poate conecta toate procesele operationale, asigurand sincronizarea datelor din toate activitatile si departamentele. Daca HR-ul nu isi acopera partea de operational excelent, atunci isi pierde din credibilitate.

– Trebuie sa includem Gamification-ul in procesele noastre de recrutare pentru ca este un mijloc de engagement, de activare a talentelor pasive si de  inchegare a comunitatii de talente in jurul brand-ului de angajator.  Recrutarea prin Gamification ne poate scoate din multimea angajatorilor !

– Candidatii care ajung la noi prin Gamification au parte de un parcurs de recrutare total diferit de cel postare CV – selectie  – interviu.

– Lumea din jurul HR-ului se schimba: vorbim de Social Business, Mobile, Big Data & Analytics, Independent Worker.

– Internetul ne conecteaza cu milioane de posibili candidati. Selectia celor potriviti si mai ales contactarea lor anuleaza  atu-ul volumului. Exista acum agregatoare online care aduna datele publice ale oamenilor in CV-uri virtuale, disponibile angajatorilor.

– In toata aceasta lume digitala nu trebuie sa uitam de partea de legal si compliance. Cu toate acestea protectia datelor in mediul online este un concept oarecum abstract.

– HR-ul trebuie sa joace un rol activ cand vine vorba de a-i ajuta pe angajati sa se adapteze tendintelor in tehnologie.

– In viitor, managerul trebuie sa fie in egala masura capabil sa coordoneze si sa coaguleze in jurul sau atat angajatii prezenti fizic la birou, cat si cei care lucreaza la distanta.

Iar daytrip-ul nostru a fost completat si de o parte expozitionala, unde participantii au avut ocazia sa aprofundeze informatiile livrate in timpul conferintei si sa interactioneze direct cu furnizorii de tehnologie si nu numai, avand in anumite cazuri si parte de demostratii live. Expozantii prezenti la eveniment au fost Microsoft, Profiles International, Poonton, Cisco, Smartree,  Romanian Software, UCMS Group, Brainspotting, Pro Credit Bank, Synergizer si Max Relax.

Promit sa va detaliez intreaga experienta HR Tech in Cover-ul editiei de decembrie.

Si nu uitati! David Ulrich, unul dintre cei mai influenti ganditori din domeniu, spunea ca printre cele 6 competente cheie ale HR-ului se numara si cea de technology proponent – in sensul ca HR-ul trebuie sa foloseasca tehnologia pentru a fi eficient, pentru a conecta angajatii si a sustine colaborarea, pentru a facilita noi platforme de comunicare.

GALERIE FOTO Eveniment

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…