Acasa Staffing Danone renunta la 900 de angajati din Europa

Danone renunta la 900 de angajati din Europa

1 min citire
0
0
506

Compania franceza Danone, cu activitate în producţia de lactate,  a anuntat ca va disponibiliza circa 900 de angajati din 26 de ţări europene , ca urmare a scaderii vanzarilor in tarile din sudul batranului continent.

Cu toate ca producatorul iaurturilor Activia si al apei imbuteliate Evian a inregistrat in 2012 vanzari de 20,1 miliarde de euro, in crestere cu 5,4% fata de anul anterior, vanzarile din Europa au scazut cu 3% dupa o „puternica deteriorare” a cererii, relateaza BBC.

Intr-un astfel de context, Danone a adoptat la sfarsitul anului trecut un plan de reducere a costurilor, ce implica totodata disponibilizarea a 900 de angajati din administrativ si management.

„2013 va fi un an de tranzitie, cu o dezvoltare viguroasa a business-ului pe pietele unde am raportat crestere si cu o redresare a operatiunilor din Europa”, a spus CEO-ul companiei Franck Riboud.

Operatiunile producatorului de iaurturi sunt sensibile la economia europeana intrucat 38% din vanzari sunt generate de pietele vest-europene.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…