Acasa Editorial Curajul de a fi lider în HR

Curajul de a fi lider în HR

3 min citire
0
0
721

de Constantin Pescaru, Editor coordonator Revista HR Manager

Când eram mic, îmi plăcea să mă uit la desenele animate care îl aveau ca personaj principal pe Curaj, câinele cel fricos. Am realizat abia acum câțiva ani că acest serial avea un substrat mult mai profund: de fapt, el era reprezentarea autentică a ideii de curaj. Pentru că, da, curajul nu înseamnă absența fricii – așa cum reiese din producțiile cu supereroi, de exemplu -, ci să acționezi în ciuda fricii.

Întorcându-mă la lumea reală, pentru mine, liderii din HR reprezintă o categorie aparte de lideri. Pentru că ei trebuie să aibă grijă de propria echipă în același timp în care asigură bunăstarea tuturor angajaților. Muncă dublă, provocări duble, satisfacții duble. Nu-i așa? Ei bine, o modalitate prin care adevărații lideri din HR pot atinge acest deziderat este să creeze o cultură a curajului.

Dar ce presupune aceasta? Mai întâi, e nevoie de exemplu personal. Fără lucrul cu sine și fără a acționa în acord cu sinele nu poți să fii curajos/curajoasă în adevăratul sens al cuvântului. Apoi, e nevoie de empatie, înțelegere, susținere și feedback orientat către dezvoltare. Pe urmă, e cazul să treci la acțiune! Adică să faci tot ce ține de tine pentru ca și colegii tăi să se simtă încurajați să acționeze cu curaj.

Vă invit să parcurgeți revista pentru a descoperi mai multe despre leadershipul viitorului în HR, legătura dintre curaj și eșec, cât de multe pierdem dacă acționăm din frici și care sunt atributele unui conducător bun.

Iar la final, vă lansez o temă de reflecție. Motivația lui Curaj, câinele cel fricos, era să-și salveze familia de monștri. Așa că vă întreb: care e sursa voastră de curaj?


sursa foto: https://geektyrant.com/


HRMnr68

 

Acest material a fost preluat din

numărul 68 al Revistei HR Manager.

Consultă aici un preview.

Pentru abonare, click aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
 • săptămâna

  Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

  Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
 • Eu, Omul

  Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
 • Ecuația EX

  Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …