Acasa Staffing Cum va arăta piața muncii după noile modificări fiscale propuse!

Cum va arăta piața muncii după noile modificări fiscale propuse!

3 min citire
0
0
1,636
piața muncii

Noile modificări fiscale propuse pot bulversa piața muncii și îngreuna mediul privat. Acestea ar putea determina din nou o schimbare semnificativă a jocului economic și luarea unor decizii între a deține un PFA sau a trece la un SRL. Acesta devine un aspect foarte important pentru antreprenorii și profesioniștii independenți. Deși existau avantajele unui PFA , modificările propuse pot aduce incertitudine și riscuri crescute pentru acest tip de formă juridică.

În multe cazuri, în piața muncii, aceștia se vor confrunta cu o alegere dificilă: fie ar trebui să accepte scăderea veniturilor nete din PFA și să continue să funcționeze sub această formă juridică, fie să închidă PFA-ul și să își deschidă un SRL pentru a beneficia de un regim fiscal mai convenabil.

În plus, incertitudinea fiscală și schimbările frecvente ale legislației deteriorează mediul privat și afectează decisiv planificarea și dezvoltarea companiilor. Deoarece modificările fiscale pot varia deseori, antreprenorii se pot confrunta cu dificultăți considerabile în adaptarea la noile reglementări și menținerea rentabilitățîi afacerii.

Conform datelor ONRC, în România existau, la finalul lui 2022, 430.073 de PFA-uri active. În 2022 s-au înființat peste 31.000 de PFA-uri la nivel național (cu peste 10% mai mult decât în 2021).

Din cauza modificărilor propuse, mai sus menționate, aduse PFA-urilor, numărul acestora cel mai probabil va scădea.

În ultimii ani, fenomenul freelancingului a devenit din ce în ce mai popular în România. Tot mai mulți profesioniști optează pentru această formă de muncă, datorită flexibilității și oportunităților pe care le oferă. Însă, înainte de a alege statutul juridic sub care să activeze, fie PFA (Persoană Fizică Autorizată), fie SRL (Societate cu Răspundere Limitată), freelancerii trebuie să își stabilească în ce domeniu doresc să lucreze.

Continuarea materialului o găsiți în site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

De ce interviuri și teste psihologice în recrutare. A fi sau a nu fi candidatul potrivit

de Ana Slătineanu Psihologia nu mai reprezintă un subiect tabu în societate, iar acum (în …