Acasa Agenda HR Cum se poate conecta mai bine un manager de HR la oamenii pe care îi conduce

Cum se poate conecta mai bine un manager de HR la oamenii pe care îi conduce

8 min citire
0
0
525

Durează doar câteva secunde până ca oamenii să decidă dacă plac sau nu o anumită persoană.

Mai mult decât atât, studiile arată că primele impresii sunt greu de schimbat. Aceste lucruri devin cu adevărat importante atunci când lucrezi într-un domeniu precum HR-ul. Este crucial ca oamenii să te placă și să aibă încredere în tine, pentru că numai așa se vor simți în siguranță în prezența ta și îți vor putea da un feedback constructiv.

Cele mai multe dintre persoane cad în capcana de a crede că abilitatea de a te face plăcut este nativă sau legată de anumite trăsături pe care le dețin doar cei mai norocoși dintre noi – atractivitate fizică, un talent nemărginit sau o siguranță de sine naturală. De fapt, lucrurile stau cu totul altfel, în realitate. Fiecare individ și, deci, fiecare manager de HR își poate îmbunătăți capacitatea de a se face plăcut în ochii celorlalți. Mai mult, este o trăsătură care ține de inteligența emoțională a fiecărui individ, inteligență care poate fi ușor cultivată. Iar studiile arată că cei care reușesc în această misiune vor avea și un succes mai mare pe plan profesional.

Iată, așadar, ce strategii aplică un manager de HR performant, pentru a se conecta mai bine la echipa din care face parte:

  • Își cultivă abilități prin care îi poate motiva pe angajați și impune modele de business

Managerii de HR, dar și organizațiile din care fac parte aceștia, au nevoie de sisteme și procese care să-i ajute în misiunea de a găsi cele mai bune soluții de motivare a angajaților. În acest sens, aptitudini dobândite în urma unui astfel de curs pot fi de mare folos pentru un om de resurse umane, care își dorește să facă performanță sau să impună un model de business pozitiv și bazat pe valori sănătoase.

Mai mult, climatul actual de business din România, care traversează o plină criză de identitate, poate fi o bună oportunitate pentru oamenii de HR să se poziționeze drept agenți de schimbare în cadrul unei organizații. Abilitățile de coach te vor ajuta să devii un model de leadership, să-i inspiri și să influențezi cultura unei organizații.

  • Îi ascultă cu interes pe cei din jurul lor

Ascultatul activ presupune să-i asculți la modul real pe oamenii din companie atunci când aceștia apelează la ajutorul tău. Cea mai mare greșeală pe are o fac cei care lucrează în HR este să se gândească prea mult la ce sau cum urmează să spună și mai puțin la ce mesaj îi transmite interlocutorul. O greșeală la fel de mare e să monopolizezi întreaga discuție, fără a-i mai lăsa loc angajatului să intervină. Arată-le oamenilor că ești interesat de problemele lor și că îți dai tot interesul pentru a le rezolva. Numai așa le vei câștiga încrederea și respectul.

  • Folosește un limbaj corporal pozitiv

Ca om de relații umane trebuie să fii familiarizat destul de bine cu particularitățile care țin de comunicarea non-verbală. Trebuie să îți controlezi expresiile faciale, gesturile, tonul vocii și postura corpului, dacă vrei ca oamenii să capete încredere în tine și să te conectezi mai bine la realitatea lor. Nu mai sta așadar cu mâinile încrucișate ca un scut peste piept, menține contactul vizual, folosește un ton entuziast – sunt detalii care fac diferența.

  • Își amintește numele angajaților

Numele este o parte importantă din identitatea unui individ. Este foarte important, mai ales într-un domeniu precum HR-ul, să ne amintim numele angajaților care lucrează pentru noi. Mai mult, recomandarea specialiștilor este să le și folosim de fiecare dată când avem ocazia. Este o formă subtilă de respect, prin care le vei câștiga încrederea.

  • Își face timp pentru discuții informale

Poate suna trivial, însă studiile arată că atunci când începi o ședință cu cinci minute de discuții informale, obții rezultate mai bune. Cele mai multe persoane care lucrează în departamente de resurse umane cred, din păcate, că o astfel de strategie este o pierdere de timp. Dacă te numeri printre aceștia, trebuie să-ți schimbi rapid mentalitatea, dacă vrei să te conectezi mai bine la echipă.

Așadar, în HR, ca în viață, detaliile fac diferența. Tu ce strategii folosești pentru a te conecta mai bine la echipă?

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…