Acasa Performance Ce sume indica fluturasul de salariu al HR-ului?

Ce sume indica fluturasul de salariu al HR-ului?

3 min citire
0
0
1,102

Un director de resurse umane cu experienta de peste 10 ani in domeniu poate castiga in Romania pana la 4.550 de euro brut pe luna, cu 33% mai putin decat in Polonia si cu 30%, respectiv 24% mai putin decat colegii din Turcia si Cehia, potrivit unui studiu salarial realizat de firma de recrutare Grafton.

De altfel,  datele arata ca cele mai mari salarii din regiune, pentru pozitiile de HR, se regasesc in Turcia, Polonia si Cehia.

„In Europa de Est si Turcia sunt cautati din ce in ce mai mult specialistii si profesionistii cu ani multi de experienta, fie ca vorbim de pozitii de HR Business Partner, de Learning and Development Specialist, de Recruitment Specialist sau Employee Engagement Specialist. Pentru aceste roluri candidatii trebuie sa cunoasca obligatoriu limba engleza, dar si o alta limba straina in cazul unui post in Centrele de Shared Services”, se precizeaza in raportul studiului Grafton. Ca tendinte, in Cehia si Slovacia sunt cautati indeosebi HRii cu peste 10 ani de experienta sau cu o anumita specializare, iar in Turcia specialistii in HR care vorbesc rusa sau chineza.

revenind insa la partea de remunerare, la nivelul Romaniei, HR Business Partner-ul se regaseste pe aceeasi pozitie a grilei salariale cu HR Managerul care are intre 3 si 5 ani de experienta generala, respectiv la un nivel de maxim 2.000 de euro brut pe luna. Iar similaritati salariale sunt semnalate si in cazul ocupantilor functiei de HR Administrator si cei din functia de HR Generalist/Specialist, pentru ambele categorii salariile ajungand pana la 1.300 de euro brut pe luna.

Iata datele comparative:

 

Studiul Grafton a fost realizat in sapte tari: Lituania, Polonia, Slovacia, Romania, Turcia, Ungaria, Cehia si surprinde datele salariale din anul fiscal 2013/2014. 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…