Acasa Planeta HR HR Tools Ce criterii contează în alegerea angajatorului – Studiu

Ce criterii contează în alegerea angajatorului – Studiu

3 min citire
0
0
501

Pachetul salarial, siguranța locului de muncă și flexibilitatea programului de lucru sunt cele mai importante criterii în alegerea unui angajator, potrivit ediției 2018 a studiului „Cei mai doriți angajatori”, realizat de compania de consultanță în resurse umane Catalyst.

Față de anul trecut, o schimbare interesantă s-a remarcat în cazul „flexibilității programului”: dacă în 2017 era abia pe locul 7 în preferințe, anul acesta a urcat vertiginos pe locul 3, în timp ce „atmosfera plăcută de la job” și-a pierdut prima poziție, ajungând pe locul 5. Și la fel de surprinzătoare poate fi considerația relativ scăzută a candidaților față de poziționarea companiei în piață – doar 31% apreciază poziția de lider și doar 26% pun accent pe prestigiul general al companiei.

Studiul a identificat și numele celor mai doriți angajatori din România. Astfel, pe primele 5 locuri regăsim companii multinaționale precum Oracle, Continental România, Microsoft, IBM și Amazon, aceasta din urmă reușind să urce 3 poziții față de anul trecut.

Rezultatele studiului „Cei mai doriți angajatori” din acest an se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online în perioada martie-mai 2018. La studiu au participat 12.567 de respondenţi cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara. În urma colectării datelor, informațiile prelucrate sunt centralizate sub formă de rapoarte diferențiate în funcție de interesul candidaților pentru anumite industrii, de backgroundul academic și de nivelul de experiență.


coperta hrm 57Acest material a fost preluat din

numărul 57 al Revistei HR Manager,

ediția din iulie-septembrie 2018.

Pentru abonare, click aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in HR Tools

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …