Acasa Agenda HR Ce asteptari au tinerii bucuresteni de la un loc de munca

Ce asteptari au tinerii bucuresteni de la un loc de munca

2 min citire
0
0
553

Cele mai importante elemente pentru satisfacția angajaților tineri din Capitala sunt atmosfera de lucru, calitatea colaborarii cu șeful direct, provocarile profesionale ale job-ului și siguranța locului de munca, toate acestea fiind notate ca „foarte importante” de peste 90% dintre ei, potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare și Strategie (IRES), in colaborare cu Targul de Cariere.

Si pachetul salarial este considerat foarte important insa intr-un top al elementelor motivatoare, se situeaza abia pe locul 5.

Circa 43% dintre participanții la studiul citat aveau un loc de munca in momentul desfașurarii cercetarii iar dintre aceștia aproape doua treimi au declarat ca locul de munca deținut in acel moment corespundea pregatirii lor de baza. Si totusi, doar 38% dintre aceste persoane s-au declarat mulțumite de locul de munca.

Studiul a fost realizat in cadrul evenimentului eJobs Expo, prin chestionarea a 400 de tineri cu varste intre 20 și 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau in curs, majoritatea cu experiența de munca.

Targul de Cariere este un concept de eveniment care faciliteaza intalnirea dintre cerere si oferta pe piata muncii din Romania, precum Angajatori de Top sau eJobs Expo.

Targul de Cariere București va avea loc in 22 si 23 noiembrie la World Trade Center. Printre companiile care si-au anunțat deja participarea la eveniment se numara Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Piraeus Bank, Grawe, Wipro Technologies, ING si Route 66.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…