Acasa Planeta HR Organisational Development Care sunt efectele bullying-ului asupra unei companii?

Care sunt efectele bullying-ului asupra unei companii?

4 min citire
0
0
1,009

Bullying-ul la locul de muncă are un preț mare pentru companii. Mai mulți adulți se confruntă cu maltratarea și ostilitatea la locul de muncă, transformându-se într-o problemă costisitoare pentru proprietarii de afaceri. Mirabela Anghel, editorialist pentru Revista CARIERE, a vorbit cu specialiștii în domeniu despre efectele bullying-ului în companii într-un material publicat în www.revistacariere.ro.

Presiunea, volumul de muncă excesiv, excluziunea socială și eșecul reglementărilor sunt semnale roșii. Dar efectele hărțuirii la birou influențează și locul de muncă mai larg, prin pierderea productivității, absenteismul crescut și cheltuielile implicate.

“Bullying-ul poate transforma un loc de muncă de vis în ceva de care te temi. Fie că este vorba de colegul tău de birou sau chiar de către un superior, a rezista intimidării la locul de muncă te poate face să ai în permanență o stare de nervozitate, frică și să te simți neajutorat”, explică psihologul Monica Popescu.

Specialistul avertizează că hărțuirea la locul de muncă are un efect dăunător asupra stării mentale generale a unui angajat, deoarece acesta suferă adesea o pierdere severă a stimei de sine și a încrederii în propria persoană.

Acest lucru, la rândul său, are un impact asupra capacității lor de a performa atât la locul de muncă, cât și în afara serviciului și poate cauza probleme precum:
– stres post traumatic;
– anxietate și îngrijorare;
– depresie;
– furie;
– neajutorare;
– dificultăți de concentrare;
– iar în cazuri severe, se poate lua în considerare sinuciderea.

De ce continuă să existe hărțuirea la locul de muncă

Din păcate, hărțuirea continuă să apară, deoarece organizațiile nu iau măsurile de protecție necesare, protejând adesea agresorul și marginizând victima. Bullying-ul la locul de muncă este acum listat ca o problemă de sănătate și siguranță la locul de muncă, care trebuie abordată atunci când este dezvăluită. Și totuși acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată.

Organizația Safe Work Australia definește bullying-ul la locul de muncă ca fiind un comportament repetat și nerezonabil îndreptat către un angajat, comportament care creează un risc pentru sănătate și securitate.

În Australia, agresiunea la locul de muncă costă companiile până la 36 de miliarde de dolari în fiecare an. Numai sancțiunile legale pot avea un preț mare. Dar chiar dacă cererile nu ajung în instanță, organizațiile totuși vor avea un impact negative asupra rezultatelor financiare, deoarece productivitatea suferă grav.

Câteva exemple de tipuri de bulliyng

Continuarea materialului o găsiți în site www.revistacariere.ro.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Organisational Development

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Demisia de la actualul job: 4 sfaturi utile despre cum să te comporţi în ultimele zile de lucru

Aşa cum te străduieşti mereu să faci o primă impresie cât mai bună, la fel ar trebui să pr…