Acasa Editorial Avem un Rubik de rezolvat

Avem un Rubik de rezolvat

2 min citire
0
0
354

de Roxana Maxim, Project Manager Revista HR Manager

E dificil să înțelegem ce nu putem vedea sau palpa. E dificil să înțelegem că un om nu se simte bine când starea lui nu are o cauză fizică explicită sau când doctorul nu îi dă un diagnostic clar. E de la oboseală, de la stres, poate doar are nevoie de niște suplimente.

Burnoutul nu trece cu vitamine. Nici cu 5 zile libere. Nici cu un masaj o dată pe săptămână. Necesită o abordare mai complexă de atât. Necesită un „task force” adevărat, în care să se regăsească, printre altele, introspecția interioară, analiza profundă a ceea ce suntem și ceea ce ne dorim să fim, un engagement sănătos și corect cultivat, o cultură de organizație constructivă și orientată inclusiv către bunăstarea angajatului. Nu este ușor. Mai ales că burnoutul poate avea o legătură extrem de fină și subțire cu engagementul ridicat și productivitatea, două elemente mult râvnite în organizațiile noastre. E ca și cum am rezolva un cub Rubik – fiecare pătrățică are locul ei și trebuie să se așeze perfect pentru a obține armonia de culori…sau armonia fizico-psihico-emoțională.

Cover Story-ul ediției este dedicat acestui subiect. Sper să vă inspire și să vă ridice semne de întrebare diferite de cele la care noi am încercat să răspundem prin date academice, observații empirice și know-how din comunitate.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Human Design for Employee Experience.Trenduri pentru anul care vine

Având în vedere volatilitatea piețelor mondiale o preocupare majoră și perturbările din ul…