Acasa Staffing Assessment Center Clasic vs Assessment Center Online

Assessment Center Clasic vs Assessment Center Online

7 min citire
0
0
871

În zilele noastre, evaluarea este o componentă vitală a procesului de selecție și dezvoltare a personalului. În timp ce multe companii se bazează pe metode tradiționale de evaluare, cum ar fi interviurile comportamentele și testele de aptitudini, există însă o opțiune mai precisă și mai eficientă, cu un grad mult mai ridicat de predicție a performanței la locul de muncă: assessment center (centru de evaluare).

Un centru de evaluare este un proces structurat și standardizat, care utilizează o varietate de tehnici și instrumente pentru a evalua competențele, abilitățile și comportamentele candidaților. Scopul final al unui centru de evaluare este de a oferi o evaluare obiectivă și precisă a candidaților indiferent de context.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizării unui centru de evaluare este acela că procesul este standardizat și structurat. Acest lucru înseamnă că fiecare candidat este evaluat în același mod și în aceleași condiții. Acest nivel ridicat de standardizare asigură că toți candidații sunt tratați în mod egal și că evaluarea lor este bazată pe criterii obiective.

Un alt mare beneficiu al utilizării unui centru de evaluare constă în faptul că acesta oferă o evaluare mai precisă și detaliată a candidaților, în comparație cu interviurile sau testele de aptitudini. Conform studiilor, interviurile pot avea o predictie  a performanta generala la locul de munca de aproximativ 16%, iar testele de aptitudini de 35%, în timp ce un centru de evaluare poate oferi o predictie a performantei la locul de munca de aproximativ 65%. Acest lucru se datorează faptului că un centru de evaluare utilizează o varietate de tehnici și instrumente pentru a evalua candidații, ceea ce permite o evaluare mai precisă a abilităților și comportamentelor lor.

Assessment center-ul a parcurs o evoluție semnificativă de la apariția sa în anii ’40 până în prezent, adaptându-se la noile tehnologii și devenind o metodă populară și eficientă pentru evaluarea competențelor profesionale ale candidaților. Cum s-au adaptat companiile in ultimii ani mediului VUCA este ca putem organiza Assessment Center online. Assessment Center-ul online este o soluție modernă și eficientă pentru evaluarea competențelor și abilităților profesionale ale candidaților. Acesta este un proces de selecție care poate fi realizat complet online, de la matricea assessmentului la simularile inițiale până la raportarile finale, fără a fi necesară prezența fizică a candidaților. In prezent exista simulari de business online de tip inbox/ in-basket, analiza&prezentare, day in a life simulation, etc.

Există mai multe avantaje ale utilizării Assessment Center-ului online. În primul rând, acesta poate fi realizat în orice moment și în orice locație. De-a lungul anilor am organizat assessmenturile la sediul clientilor, la hotel sau chiar in pub-uri in Centrul Vechi, insa utilizarea platformelor online poate reduce semnificativ costurile și timpul necesar pentru organizarea și desfășurarea unui Assessment Center traditional, de asemenea face procesul flexibil și convenabil pentru candidați și angajatori

Un alt avantaj important al Assessment Center-ului online este că acesta poate oferi o evaluare obiectivă și precisă a competențelor candidaților. Deoarece procesul este standardizat și computerizat, există mai puțină subiectivitate din partea evaluatului și a evaluatorului. În plus, datele și rezultatele obținute în timpul procesului pot fi analizate și comparate în mod eficient, ceea ce permite o evaluare precisă a abilităților și competențelor candidaților.


Marius Barbu – Director Național

Cu peste 12 ani de experiență profesională, incepând cu 2013, Marius a decis să se orienteze către industria de consultanță în resurse umane și s-a alăturat Profiles International, unde a contribuit la consolidarea poziției de lider de piață. Având în vedere expertiza sa, a dezvoltat și coordonat numeroase centre de evaluare și dezvoltare cu obiective de la promovare internă până la restructurare și reorganizare. Marius a terminat în Managementul Resurselor Umane la SNSPA și este licențiat în Psihologie. În prezent, este certificat de catre Profiles International, PXT Select,  A&DC UK și in alte multiple instrumente de evaluare.

Photo by Lukas Blazek on Unsplash

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii bun! Redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit

În România, sute de copii diagnosticați cu boli grave au nevoie de ajutor financiar pentru…