Acasa Agenda HR Angajatul si compania: compatibili sau nu?!

Angajatul si compania: compatibili sau nu?!

3 min citire
0
0
417

de ANABELA VIDICAN

60% dintre angajati nu inteleg directia si obiectivele organizatiei pentru care lucreaza, iar 80%  nu au obiective personale, cu atat mai putin legate de cele ale companiei la care sunt angajati, potrivit unui studiu realizat de  American Society for Training & Development (ASTD), una dintre cele mai mari companii de training din lume.

Angajatii isi petrec mai putin de jumatate din programul de munca discutand si muncind in scopul companiei, 30%  navingand pe internet sau cumparand online cadouri pentru cei dragi. Restul de 20% din timpul de la birou il petrec barfind despre viata personala a colegilor sau discutand despre politica.

Acelasi studiu arata ca:

-59% dintre angajatii implicati vin cu idei inovative la locul de munca;

-doar 3% dintre cei neimplicati si nemotivati fac acest lucru;

-70% dintre angajatii implicati au o intelegere buna asupra modului de a raspunde asteptarilor clientilor;

-doar 17% dintre cei neimplicati sunt la acelasi nivel.

Mai mult, probabilitatea ca un angajat motivat sa plece din companie este cu 87% mai mica decat in cazul unuia nemotivat.

Potrivit  ASTD, 91% dintre persoanele chestionate considera ca elementul cel mai important in gradul lor de implicare este felul de a comunica si de interactiona al superiorilor lor. Acest lucru s-a dovedit a fi mai important  pentru  angajati decat salariul si beneficiile materiale, dar si decat oportunitatile de promovare.

Studiul a fost realizat in 60 de tari printre care si Romania, pe un esantion de 2.500 de persoane.

Despre rezultatele acestui studiu si nu numai va vorbi la HR SUMMIT Timisoara Doru Dinu, care are o experienta de 10 ani in domeniul resurselor umane si care, actualmente, este Senior Trainer in cadrul Dale Carnegie Romania.

Cea mai mare platforma regionala dedicata specialistilor si furnizorilor de servicii de resurse umane, HR Summit Timişoara, va avea loc în 29 mai, la City Business Center.  Mai multe detalii despre aceasta editie gasiti pe site-ul evenimentului: www.timisoara.hrsummit.ro Evenimentul este organizat de Libero Events.

Anabela Vidican, Libero Events

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…