Acasa Agenda HR Alexandru Aldoescu, Samsung Electronics: ,,Dacă ne dorim să-i ținem în birouri pe angajați, atunci trebuie să le oferim experiențe minunate acolo. Dacă nu le putem oferi asta, atunci e de preferat să le dăm cât mai multă libertate.”

Alexandru Aldoescu, Samsung Electronics: ,,Dacă ne dorim să-i ținem în birouri pe angajați, atunci trebuie să le oferim experiențe minunate acolo. Dacă nu le putem oferi asta, atunci e de preferat să le dăm cât mai multă libertate.”

5 min citire
0
0
568

Într-o lume în continuă schimbare, a fi diferit nu este un dezavantaj, ci o oportunitate.

,,Fii diferit!”, ,,Fii curajos!” sunt câteva dintre îndemnurile educaționale care asigură bazele unei mentalități orientate spre inovație continuă și spre succes.

Având în vedere că inovația este crucială pentru dezvoltarea noastră viitoare, este menținerea șabloanelor și a conformismului de bun augur pentru viitor?

Generația Millennials nu trăiește cu gândul la pensionare, ci cu gândul la experiențe care pot fi profesionale sau, cel mai adesea, personale. Dacă ne dorim să-i ținem în birouri, atunci trebuie să le oferim experiențe minunate acolo. Un mediu de lucru care să le permită să fie diferiți, interesanți și curajoși este crucial. Dacă nu le putem oferi asta la birou, atunci este de preferat să le permitem să aibă cât mai multă libertate.

A le oferi posibilitatea de a fi diferiți sau de a alege unde și când vor să lucreze înseamnă a-i respecta pe toți și pe fiecare în parte. Înseamnă să le respectăm identitatea, pasiunile și hobby-urile care-i fac oamenii curajoși, deștepți și diferiți de care avem atâta nevoie.

Millennials sunt o generație pe care ne este ,,interzis” s-o reducem la simplul șablon al programului de lucru. Această generație este cea mai puternică, cea mai deșteaptă din istorie și schimbă lumea în care trăim în fiecare zi. Companiile care ignoră această realitate sunt condamnate la un declin sigur, rapid și dureros.

Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt necesare ambelor ,,tabere”. Companiile trebuie să întâlnească nevoile și așteptările angajaților în viitor, trebuie să fie în permanență cu un pas înaintea acestora.

A discuta acum despre programul flexibil sau despre lucrul de acasă este deja târziu. Acestea sunt măsuri absolut necesare, dar nu și suficiente pentru a asigura motivarea acestei generații atât de frumoase.

Millennials nu au răbdare, vor totul ,,aici și acum”, vor să trăiască la maxim, fără a se gândi prea mult la viitor. Posibilitatea de a învața în permanență prin programe accesibile tuturor, de a se mișca liber în organizație pentru a-și asigura dezvoltarea continuă, de a-și exprima liber ideile, de a fi ascultați, precum și posibilitatea de a lucra într-un mediu cât mai puțin birocratic posibil îi va face pe aceștia să ducă organizațiile în care lucrează către succes.

Mediul de lucru al viitorului trebuie să se adapteze celor care aduc valoare și nevoilor lor. Trebuie să fie unul eminamente flexibil și ușor adaptabil. Companiile care vor încuraja inovația vor fi în permanență pregătite să răspundă în mod constructiv unui mediu mereu surprinzător.

În concluzie, pot spune cu certitudine că răsplata companiilor pentru eforturile de a fi adaptabile, flexibile și inovatoare este libertatea de a atrage astăzi oamenii care le vor asigura succesul de mâine.

Alexandru Aldoescu,

Head of HR, General Affairs & Procurement Samsung Electronics România

alexandru aldoescu

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…