Acasa Agenda HR A apărut nr. 77 al Revistei HR Manager – Recrutarea nu se schimbă. Se transformă

A apărut nr. 77 al Revistei HR Manager – Recrutarea nu se schimbă. Se transformă

6 min citire
0
0
716

În peisajul dinamic al pieței muncii în care ne aflăm, inovația și adaptarea devin cruciale în procesul de recrutare.

Companiile se confruntă cu provocări diverse, de la definirea cerințelor precise pentru fiecare rol până la retenția și motivarea angajaților într-un peisaj economic fluctuant. În articolul care dă și coperta, facem alături de VLADIMIR DESLIU, Senior Category Growth Manager la OLX Jobs, o analiză asupra tendințelor actuale și soluțiilor inovatoare, explorăm perspectivele și strategiile eficiente în aceste domenii, precum și rolul platformei OLX Locuri de Muncă în procesul de atragere și selecție a celor mai potriviți candidați.

Cum ar fi să muncești mai puțin timp și să primești același salariu? În Cover Story abordăm următoarea frontieră a flexibilității – săptămâna de lucru de 4 zile. Ce șanse sunt ca să devină norma? Care sunt beneficiile? Dar capcanele? Cum pot companiile să testeze un astfel de workflow? Și ce trebuie să facă angajații pentru a beneficia de un weekend prelungit tot anul? Aflați din articolul scris de Constantin Pescaru, editorul coordonator al revistei.

La rubrica HR Special îl avem ca invitat pe Adrian Dinu, fondator și CEO al companiei românești producătoare de software CREASOFT, care ne vorbește despre lipsa de disciplină în dosarele de personal și de ce este un cost ascuns pentru departamentele de HR.

Cu o economie dinamică în plină evoluție și schimbări sociale accelerate, piața muncii din România se află într-un moment de tranziție și adaptare continuă la noile realități. În condițiile unei digitalizări în creștere și al unor provocări economice și sociale, ne întrebăm cum se adaptează mediul profesional românesc și ce tendințe putem observa la începutul anului 2024 în ceea ce privește managementul resurselor umane? Ne răspunde Mihai Stanca, CDO & Partner la HR Up Group.

La rubrica HR Culture abordăm subiecte interesante precum paradigma eșecului și revoluția încrederii, dar prezentăm și platforma care ghidează elevii de liceu în alegerea viitorului lor profesional.

Colega noastră, Marilena Ispas, vă aduce în atenție la rubrica HR Radar câteva dintre tendințele care conturează deja piața muncii din România. Aflăm ce contează mai mult la angajare, diplomele sau competențele, dar și cum se poate construi un mecanism de învățare continuă într-o organizație.

Continuăm apoi cu rubrica HR Trends, unde întoarcem mitul multitaskingului pe toate părțile și ajungem (din nou) la concluzia că o astfel de abordare omoară productivitatea. Apoi discutăm despre valul de tineri care își lasă angajatorii cu ochii în soare la interviuri și chiar în prima zi de muncă, dar și ce înseamnă organizația umană și ce presupune să muncești mai eficient.

Iar la final vă recomandăm o carte care explică stereotipurile și bias-urile pe care le putem avea la job – și cum să le gestionăm mai eficient astfel încât să nu ne afecteze deciziile profesionale.

La bună citire!


Aici puteți vedea un preview al celui mai recent număr al revistei HR Manager.

Pentru abonare, click aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…