Acasa Editorial A apărut noul număr al revistei HR Manager: 2023 este anul provocărilor în HR + (R)evoluția adusă de Inteligența Artificială

A apărut noul număr al revistei HR Manager: 2023 este anul provocărilor în HR + (R)evoluția adusă de Inteligența Artificială

4 min citire
0
0
687

2023 este anul în care liderii de HR conturează designul muncii și cultura organizațională în era postpandemică. Am vrut să aflăm de la câțiva dintre ei care sunt mai exact prioritățile pe agenda lor, ce provocări întâmpină și ce oportunități se ivesc în acest an. Dar și cum pregătesc oamenii pentru o piață a muncii în continuă transformare.

Așa că la rubrica HR Discover, care dă și coperta ediției cu nr. 73 a revistei HR Manager, am discutat pe aceste teme cu:

  • DELIA MANDACHE, Chief People Officer, HTSS
  • LUCIA ILIESCU, Head of Country HR, Continental România
  • SÎNZIANA MUREȘAN, Human Resources Director, Emerson Cluj
  • CRISTIAN HUZĂU, Country Manager, Gi Group Holding

ChatGPT este pe buzele – și în browserele – multora în ultimele luni. Dacă pentru unii reprezintă un instrument de Inteligență Artificială (AI) interesant și amuzant de încercat, pentru alții înseamnă o sursă de îngrijorare și de teamă că joburile lor (cel puțin așa cum sunt ele acum) ar putea fi înlocuite de roboți. Mai concret, în acest caz, de chatboți. Constantin Pescaru întoarce problema pe toate părțile în Cover Story.

La rubrica Legal abordăm oportunitățile și provocările juridice aduse de primul trimestru din 2023 pentru HR, alături de Daniel Stăncescu, Asociat, Practica de Dreptul muncii, în cadrul NNDKP.

HR Transformational aduce în atenția liderilor de HR capcanele de mentalitate în care nu trebuie să cadă atunci când au de-a face cu schimbări importante de carieră, în timp ce specialiștii Mars vorbesc la rubrica Special despre beneficiile pe care le pot avea angajații dacă își aduc animalele de companie la birou.

La rubrica HR Trends, Marilena Ispas, redactor pentru Revista HR Manager, aduce în vedere subiecte de actualitate precum nevoia unui plan de carieră în 2023 și schimbările importante pe piața muncii din România, totodată trecând în revistă și cele mai pregnante preocupări ale companiilor în acest an.

Încheiem această ediție cu un subiect mai actual ca niciodată, la rubrica HR Insight: provocările aduse de implementarea tehnologiilor pe piața muncii – și oferim și câteva posibile soluții.

La bună citire!

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Pescaru Constantin
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Criza talentelor în era digitală: abordări și soluții

Criza talentelor reprezintă una dintre cele mai prelungite șii presante provocări cu care …