Acasa Performance 7 obiceiuri absurde din profilul managerilor buni

7 obiceiuri absurde din profilul managerilor buni

5 min citire
0
0
666

Fiecare dintre noi face din cand in cand si cate un lucru mai…prostesc, chiar daca suntem printre cei mai buni. De multe ori nici nu ne dam seama cand gresim pentru ca nu ne oferim suficient ragaz pentru a ne analiza actiunile si a vedea unde putem veni cu imbunatatiri. Cum ne dam seama cand gafam?

Un material simpatic publicat pe hrnewsdaily.com enumera sapte lucruri neinspirate (am ancercat sa gasesc un cuvand elegat) pe care managerii destepti le fac in mod inconstient. Va invit sa le cititi rapid si daca este cazul, reorganizati-va agenda si munca astfel incat sa nu mai existe astfel de scapari…naive:

Un manager destept uneori:

    … face prea multe deodata (peste puterile sale)

Cei mai buni manageri isi vor prioritiza sarcinile si responsabilitatile astfel incat sa poata acorda fiecareia atentia cuvenita. Ei isi vor asuma un numar limitat de sarcini cheie, cel mult sapte, restul urmand sa fie delegate subalternilor.

    … se lasa coplesiti de munca

Sunt situatii in care volumul de munca este coplesitor, dar aceste situatii nu trebuie sa devina o normalitate. Nu asta este cheia spre succes. Adevaratii manageri isi vor analiza permanent volumul de munca, vor renunta la sarcinile care nu sunt prioritare si, cand va fi cazul, vor face lucrurile diferit.

… se asteapta ca toti ceilalti sa lucreze la acelasi nivel

Managerii isteti ajung unde ajung tocmai pentru ca sunt …isteti. Sunt seriosi si capabili, si nu se asteapta ca toti ceilalti angajati sa aiba aceleasi talente si abilitati. Unii nu pot functiona la acelasi nivel si managerii buni stiu asta.

… deleaga si nu prea

Delegarea este unul dintre elementele cheie ale unui management eficient; unii top-manageri vor delega anumite sarcini numai ca acestea sa reapara ulterior pe biroul lor. Delegati sarcini oamenilor potriviti si aveti incredere in capacitatile lor. Nu luati inapoi responsabilitatea!

    … se dezice de mentorat si coaching

Principala preocupare a unui manager bun (dincolo de realizarea obiectivelor de business) este sa-si dezvolte oamenii si sa-i incurajeze spre a evolua. Una dintre sarcinile cruciale ale managementului este sa impartaseasca know-how si sa ii ajute pe ceilalti sa mearga inainte.

    … nu are un mentor

Managerii buni au nevoie de sfaturi de incredere, de oameni capabili care sa ii asiste atunci cand au nevoie de sprijin. Daca nu au un mentor, atunci ar trebui sa aiba un mic grup de “consilieri” care sa ii ofere feedback si informatii. Nu trebuie sa fii un lup singuratic!

… vrea sa fie placut de toata lumea

O metoda excelenta pentru a rani pe cineva este sa incerci sa ii faci pe toti fericiti. Nu ai cum, asa ceva este imposibil. Un manager bun se asociaza cu respectul, nu cu prietenia.

Va invitam sa completati lista cu propriile exemple!

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…