Acasa Management 7 motive din cauza cărora nu te poți concentra la birou

7 motive din cauza cărora nu te poți concentra la birou

8 min citire
0
0
480

Știi de ai de făcut la birou, nu ai uitat care este termenul limită până la care trebuie să predai un proiect, dar orele trec și nu reușești să duci nimic la bun sfârșit pentru că nu te poți concentra. Productivitatea și eficiența nu sunt termeni folosiți doar pentru activitatea profesională, ci și în viața privată, iar atunci când există un dezechilibru mare într-o direcție, de cele mai multe ori toate celelalte planuri sunt afectate. Atunci când simți că productivitatea ta de la birou este afectată, trebuie să vezi întâi care este factorul principal care te afectează, iar apoi să iei măsuri.

7 motive din cauza cărora nu te poți concentra la birou:

  1. Nu te odihnești destul

Deseori, din cauza unei crize de timp, tinzi să tai din orele destinate odihnei pentru a putea rezolva toate problemele urgente de peste zi. Atunci când acest obicei devine o regulă zilnică, eficiența ta poate fi afectată extrem de mult, iar capacitatea de concentrare poate fi diminuată semnificativ. Potrivit unui studiu realizat de European Society of Cardiology Congress din Munchen și citat de jurnaliștii de la The Independent, fiecare persoană are nevoie să doarmă între șase și opt ore în fiecare noapte. Atunci când orele de odihnă sunt limitate, riști ca în timp să ai probleme cu inima și cu circulația.

  1. Nu faci sport

Nu trebuie să fii atlet ca să faci sport constant. Fie că mergi la sala de forță, alergi sau înoți, fie participi la cursuri de grup, mișcarea fizică te ajută să te bucuri de o circulație mai bună a sângelui, să îți oxigenezi mai eficient corpul și să eliberezi o parte din stresul acumulat din cauza problemelor de la birou și de acasă. Într-un final, toate acestea te vor ajuta să te concentrezi mai eficient la muncă. Un lucru esențial la care trebuie să ai grijă atunci când te apuci de sport este să urmărești și o alimentație sănătoasă, folosindu-te de produsele de fitness potrivite pentru obiectivele tale.

  1. Nu te organizezi

Fără o organizare eficientă, îți va fi foarte dificil să duci mai multe lucruri în paralel la bun sfârșit. Vei avea nevoie de o simplă agendă în care să îți faci un calendar de activități pe zile, săptămâni și luni. Planifică-ți cheltuielile, cumpărăturile, evenimentele și alte sarcini pe care le ai de făcut. În acest fel, vei avea în permanență o vedere de ansamblu asupra lucrurilor care te privesc în mod direct și îți va fi mai ușor să de concentrezi punctual pe ceea ce ai de rezolvat.

  1. Nu te hidratezi suficient

Hidratarea este un factor esențial atunci vine vorba despre creierul tău și modul în care acesta lucrează. Potrivit unui studiu, atunci când nu ești hidratat corect, confuzia și incapacitatea de a rămâne atent te vor face să comiți mult mai multe erori.

  1. Încerci să faci prea multe lucruri în același timp

Multitasking-ul este una dintre caracteristicile tot mai căutate la un angajat, însă acesta poate veni cu unele probleme greu de depășit. Faptul că poți face mai multe lucruri în același timp nu înseamnă că le poți face bine pe toate. Mai degrabă va conduce la incapacitatea de a rămâne conectat și concentrat pe o singură problemă.

  1. Nu iei pauze destule

Mintea și corpul tău au nevoie de pauze de relaxare, pentru ca mai apoi să poți funcționa la un nivel optim la locul de muncă. Obișnuiește-te să iei în fiecare oră o pauză de cel mult zece minute în care să asculți muzică, să te plimbi sau pur și simplu să te deconectezi de la ceea ce ai de făcut.

  1. Lași multe probleme nerezolvate

Nu lăsa niciodată o problemă neterminată înainte să treci la alt proiect. Fie că vorbim despre probleme personale, fie că sunt cele de la birou, atunci când în jurul tău se vor strânge multe lucruri neterminate, vei resimți mai mult stres, vei începe să te grăbești și vei da de multe ori greș în ceea ce faci.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Ollyy

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …