Acasa Management 4 metode simple de a face plăți într-o companie mică

4 metode simple de a face plăți într-o companie mică

7 min citire
0
0
559

O metodă foarte eficientă de a crește vânzările și, prin extensie, succesul unei companii în plină dezvoltare este de oferirea unor soluții de plată eficiente. Adoptând mai multe variante prin care clienții tăi pot face plăți, nu numai că le vei facilita experiența, oferindu-le opțiuni din care pot să aleagă, dar vei crește și profitul.

Trăim, însă, în epoca în care par să apară zilnic noi modalități de plată. Acest mic ghid te va ajuta să faci cea mai bună alegere pentru compania ta. Iată care sunt cele 4 modalități ușoare de a face plăți într-o companie în curs de dezvoltare:

  • Plăți online

Plățile online devin o opțiune din ce în ce mai sigură și mai comodă de a face cumpărături simplu, fără să stai la cozi interminabile și fără să te lovești de angajați neplăcuți.

Firmele specializate în astfel de servicii oferă companiilor un model mai ieftin și mai rapid de a face afaceri. O astfel de firmă este PayPal, un serviciu pe care clienții tăi îl pot folosi pentru achitarea unor sume mici și medii. Tot ce trebuie să facă este să-și activeze, simplu și rapid, optiunea PayPal pe cardul obișnuit.

Peste hotare, și Square Cash este o opțiune la fel de populară. Pe lângă plăți online, acest serviciu oferă posibilitatea de a trimite instant sume de bani prietenilor. Nu putem decât să sperăm că va fi disponibil și în România în viitorul apropiat.

  • Bitcoin

O altă opțiune de plată online din ce în ce mai utilizată este Bitcoin, un element de plată electronică. Criptomoneda a fost creată în 2009, cu scopul de a asigura protecția investițiilor și o finanțare liberă în lumea afacerilor, în afara oricăror reguli sau reglementări.

Chiar dacă este o modalitate sigură de plată, nu este un serviciu foarte popular printre firme, cel puțin nu printre cele din România, care se adaptează mai greu la tendințele din Occident. Însă Bitcoin îți poate oferi un mod inovator de a face afaceri. Magazinul IT PcGarage, de exemplu, este o companie care folosește serviciul cu succes. Aici găsești un mic ghid despre cum poți să aderi la Bitcoin.

  • Carduri de debit și credit

Alături de banii lichizi, cardurile de debit sau de credit sunt cea mai folosită metodă, la nivel planetar, de a face plăți online. Acest lucru presupune, însă, costuri și taxe, atât pentru firma care apelează la serviciile băncilor, cât și pentru clienți. Visa și Mastercard domină piața, fiind acceptate ca modalități de plată în toată lumea.

Clienții s-au obișnuit deja ca firmele de la care cumpără să le pună la dispoziție și posibilitatea de plată cu cardul. Așa că, dacă nu te aliniezi la tendințele pieței și nu oferi aceleași facilități ca marii jucători din domeniul în care activezi, s-ar putea să rămâi în urmă. Iar asta îți va afecta direct bugetul.

  • Numerar

Foarte multe companii preferă să opereze numai cu bani lichizi, însă este aceasta o soluție? Motivul principal ar fi că monetarul este… ușor de ascuns. Însă asta te va face vulnerabil în fața Fiscului și a auditelor. Alte firme preferă să lucreze doar cu cash pentru că nu își permit să suporte costul taxelor care vin la pachet cu un serviciu de plată prin card de debit sau credit.

Utilizarea exclusivă a numerarului poate să fie un început pentru afacerea pe care o conduci, însă lucrurile nu ar trebui să se oprească aici.

Tu ce modalități de plată folosești?

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …