Acasa Performance 3 metode eficiente prin care să-ți motivezi angajații pe timpul verii

3 metode eficiente prin care să-ți motivezi angajații pe timpul verii

7 min citire
0
0
761

Moralul scade invers proporțional cu temperatura. Nu este o teorie, este realitatea din orice birou românesc sau de pretutindeni. În timpul lunilor călduroase, festivalurile de stradă, concertele sau evenimentele sportive în aer liber sunt numai câteva dintre activitățile care le distrag atenția de la muncă angajaților tăi. Nu te mira dacă vei observa că angajații tind să lipsească de la birou mai mult în timpul perioadelor caniculare. Nu înseamnă că nu sunt dedicați jobului. Însă productivitatea scade pe timpul verii, la fel ca disponibilitatea de a sta închis într-un birou, în timp ce alții se distrează pe litoral.

S-ar putea chiar să observi că numărul angajaților care cer zile libere din senin va crește. Nu le purta însă pică, ci, mai degrabă, încearcă să găsești metode prin care să-ți motivezi angajații chiar și în timpul zilelor caniculare din august.

Iată cum poți face asta:

  • Sporește beneficiile pentru cei care obțin rezultate bune

Studiile arată că productivitatea scade cu 20% în timpul lunilor de vară. În plus, angajații se concentrează cu 45% mai greu, iar timpul dedicat unui proiect va creşte, în medie, cu 13%. Cu toate acestea, le poți oferi anagajaților motive să lucreze cu spor și în timpul anotimpului cald. Una dintre cele mai eficiente strategii este să mărești beneficiile pentru cei care  reușesc să rămână la fel de productivi. Poți să le dai, de exemplu, mai multe bonuri de masă cu o valoare mai mare, chiar limita maximă permisă de legislația în vigoare. Potrivit deciziei Ministerului Muncii, un angajator poate distribui fiecărui angajat un număr de bonuri de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea. Acest plan poate funcționa cu succes mai ales acum că valoarea tichetelor de masă a crescut din nou a ajuns la un plafon maxim si mai ridicat, începând cu luna mai a acestui an. Le mai poți oferi o zi liberă în plus sau un program de muncă mai flexibil.

  • Închide mai devreme birourile vinerea

O bună strategie este să închizi birourile mai devreme vinerea. Poți chiar să reduci ziua de lucru la jumătate și să le oferi angajaților un început perfect de weekend.

Dacă angajații sunt dispuși să fie mai concentrați și mai productivi în timpul săptămânii și să acopere orele libere de vineri, poți păstra acest program pe toată durata verii.

Funcționează mai ales în echipe unite, cu oameni care știu să își concentreze eforturile pentru obținerea unor rezultate optime, în cel mai scurt timp.

  • Organizează o petrecere de vară

O petrecere de vară este un eveniment pe care îl va aștepta cu entuziasm toată echipa. În plus, îți va motiva angajații și le va păstra productivitatea la cote maxime. Însă renunță la tradiționala petrecere de la birou și mergi în aer liber. O zi de tenis sau fotbal în parc este perfectă, la fel ca o ieșire la terasă, într-o seara. În plus, este o strategie care nu va consuma prea mult din resursele companiei.

Poți încerca și să faci cinste cu înghețată pe timpul zilelor caniculare. Cumpără o ladă frigorifică, pune-o în bucătărie și spune-le angajaților să ia înghețată de câte ori simt nevoia. Pentru aprovizionare, poți face un contract cu o firmă de distribuție sau poți vorbi cu cineva de la administrativ să facă periodic aprovizionare de la un supermarket aflat în apropiere de birou.

Chiar dacă este demonstrat științific că productivitatea scade în timpul lunilor de vară, există strategii care, aplicate cu succes, pot să îți păstreze angajații motivați. De la beneficii mai multe, la o simplă înghețată pe timp de caniculă, metode există pentru orice afacere și orice buget.

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…