Rețeaua Regina Maria va crea 600 de noi locuri de muncă anul acesta, dintre care 300 în Cluj, însă furnizorii de servicii medicale se lovesc de un deficit acut de resursă umană, a spus Fady Chreih, CEO Regina Maria, în cadrul unei conferințe de presă.
,,Noi am fost mereu employer of choice, deci pentru noi e relativ mai ușor să facem recrutări, dar există orașe în care numeri pe degete specialiștii.”, a subliniat Chreih. El a mai spus că bilanțul investițiilor realizate de rețeaua de sănătate Regina Maria în perioada 2010-2017 a ajuns la peste 70 de milioane de euro, cifră în care sunt incluse modernizările sau extinderea clinicilor deja existente, dotarea acestora cu aparatură medicală de ultimă generație, dar și deschiderea de noi unități.
,,Un procent semnificativ din sumele investite, anual, de către Regina Maria este susținut de veniturile obținute din abonamentele medicale. În 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri de 91 de milioane de euro. După 21 de ani de abonamente medicale, putem afirma cu tărie că sistemul medical din România s-a dezvoltat direct proporțional cu cererea pentru aceste pachete de prevenție. Reinvestind constant veniturile obținute și din abonamente am putut să deschidem mai multe locații noi, să aducem aparatură modernă în locațiile din Rețea și să îi convingem pe medicii buni să rămână în țară. În prezent, în portofoliul Regina Maria sunt peste 400.000 de abonamente corporate, iar în 2017 ne propunem o creștere de 15% pe acest segment”, a declarat Fady Chreih.
Regina Maria are 37 de clinici proprii, peste 2 milioane de pacienți și mai mult de 400.000 de abonați corporate. În 2016, furnizorul medical privat a înregistrat cea mai mare creștere a portofoliului de pachete medicale, de peste 20%, cu 10% peste valoarea bugetată.