Organisational Development — 02 April 2014

Pe engagementul si motivarea angajatilor. Cel mai recent studiu de specialitate, organizat de compania de consultanta in resurse umane Aon Hewitt,  arata ca 69% dintre manageri considera cele doua directii ca avand un rol strategic in urmatorii 3 ani.

“Europa ca intreg arata prognoze timide de crestere economica cu 1%, fara schimbari ale implicarii angajatilor in 2012 – 2013. Cu toate acestea, in 2013 in tarile din CEE nivelul de engagement a scazut cu 3% fata de anul anterior. In privinta factorilor care influenteza implicarea angajatilor, factorii Salariu (Pay) si Beneficii (Benefits) sunt cei care au suferit cea mai mare scadere. Daca analizam rezulatele, angajatii sunt multumiti in cel mai mare grad de Mediul de lucru (Physical Work Environments) si de Colegi (Colleagues) si sunt foarte nemultumiti de Salariu (Pay) si Oportunitati de dezvoltare a carierei (Career Opportunities)”, a declarat Edward Stanoch, lider al Aon Hewitt in Europa.

Conform rezultatelor studiului Best Employers Study (BES) dedicat pietei muncii din Europa Centrala si de Est, in 2013, Ungaria si Cehia au inregistrat cel mai ridicat nivel al engagement-ului, in timp ce Polonia si Tarile Baltice au avut cel mai scazut scor.

Clasamentul BES pe tarile din CEE, in functie de engagement-ul angajatilor:

1. Ungaria

2. Cehia

3. Rusia

4. Romania

5. Bulgaria

6. Turcia

7. Slovacia

8. Polonia

9. Tarile Baltice

Studiul a fost realizat in anul 2013 pe un esantion de peste 430 de organizatii din regiune, respectiv 2.600 de manageri.

Comentarii

Share

About Author

Roxana Maxim

(0) Readers Comments

Leave a Reply