Editorial — 31 October 2019

Daniela Palade Teodorescu, Editorialist Revista CARIERE

În actualul context al revoluției industriale 4.0, întâlnesc preponderent două reacții, care, deși aflate la extreme, deseori se combină în dozaje diferite: entuziasmul și teama. Entuziasmul de a avea acces ușor la cât mai multe informații, de a ne ușura viața și munca, dar și teama de a fi „cotropiți“ și controlați de roboți, de a ne pierde joburile și, cumva, utilitatea sau chiar umanitatea.

Ascensiunea inteligenței artificiale și a robotizării nu va destabiliza omenirea, așa cum se tem oamenii acum, ci va scoate la iveală tot ceea ce are umanitatea mai profund. Sună paradoxal, dar chiar cred că tehnologia ne va constrânge să redevenim oameni, să ne regândim misiunea, să ne cultivăm acele calități care ne deosebesc definitoriu de roboți – creativitatea, asertivitatea, gândirea critică, empatia, discernământul, toleranța, spiritul de echipă. Acestea vor fi aptitudinile care vor face diferența între roboți și oameni pe piața muncii într-un viitor foarte apropiat.

Nu aș porni o dezbatere despre tehnologie și umanitate fără o lectură obligatorie – chiar din școală – Technology vs. Humanity (Tehnologie vs Umanitate), a futurologului elvețian Gerd Leonhard. Acesta susține că nu tehnologia salvează umanitatea, ci omul, prin modul în care creează și utilizează tehnologia. „În relația om-mașină, omul trebuie să rămână în echipa oamenilor.

Dacă ne tot cioplim după «perfecțiunea» mașinii, ne vom trezi că ne-am retezat emoțiile, spontaneitatea, intuiția, imaginația, credințele, liberul arbitru. Oamenii nu au voie să se transforme în mașini, așa cum nici roboții nu au voie să se transforme în oameni. Mașinile oferă informații, oamenii oferă înțelepciune.

“ Orice derapaj de la această paradigmă e un pericol pentru umanitate. Deloc întâmplător, Guvernul Canadei a comandat un studiu despre viitorul muncii în 2030. Un an nu prea îndepărtat, aproape cât îi trebuie unui elev să termine liceul. Nu e de mirare că, printre joburile identificate se numără: AI Ethicist – expert în etica inteligenței artificiale, și Dark Web Detective – detectiv în partea întunecată a internetului. Ambele sunt la fel de necesare.


hrm-61

 

Acest material a fost publicat in revista HR Manager cu numărul 61.

Pentru detalii despre abonare click aici.

Comentarii

Share

About Author

Marilena

(0) Readers Comments

Leave a Reply