Staffing — 21 January 2022

Atunci când accesezi o platformă de recrutare și ești în căutarea unui job, pe majoritatea găsești un câmp unde trebuie să completezi un cuvânt cheie sau o combinație de cuvinte pentru a obține căutări relevante pentru tine. Recent, o platformă de recrutare a realizat un studiu despre acest subiect și mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai folosite cuvinte cheie în anul 2021 în procesul de căutare a unui loc de muncă.

Printre cele mai utilizate cuvinte cheie se regăsesc inginer, remote/acasă, part time, șofer, contabil, economist, asistent medical, agent vânzări, asistent manager sau manager.

Ca o noutate a acestui an, printre domeniile căutate s-a enumerat și HoReCa, domeniu ce s-a confruntat cu un deficit istoric de personal în ultima perioadă. Joburi precum bucătar, ospătar sau barman s-au bucurat de un număr crescut de căutări.

În teorie, cuvintele folosite pentru a căuta un loc de muncă ar trebui să reflecte fie pregătirea ta profesională, fie experiența, abilitățile sau interesele tale legate de programul de lucru, pentru a restrânge listele de locuri de muncă și pentru a le găsi pe cele care ți se potrivesc.

Cuvintele cheie mai sunt importante și în redactarea CV-ului sau la interviul de angajare. Pentru detalii despre acestea accesați www.revistacariere.ro.

Comentarii

Share

About Author

Marilena

(0) Readers Comments

Leave a Reply