Acasa Staffing Externalizarea salarizarii: Mit sau realitate?

Externalizarea salarizarii: Mit sau realitate?

4 min citire
0
0
517

Peste 85% dintre companiile multinationale de la nivel global doresc sa-si imbunatateasca practicile de salarizare pe care le folosesc in prezent, declarandu-se insa sceptice in privinta capacitatii furnizorilor de servicii de salarizare de a propune o solutie integrata aplicabila global, se arata in studiul „Global Payroll: Myth or Reality”, realizat de compania de consultanta Ernst & Young,

Cu toate ca aproape jumatate dintre respondenti (41%) nu au in vedere ajustarea modelului actual de administrare a salarizarii, peste 35% au declarat ca intentioneaza sa se extinda pe noi piete globale. Totusi, doar 22% detin in prezent un model global de salarizare (acest lucru fiind valabil mai ales in cazul organizatiilor care opereaza in pietele mature si, prin urmare, mai inclinate sa adopte un model cu adevarat unitar de salarizare).

„Experienta ultimilor ani a aratat ca principalele motive pentru care companiile romanesti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau macar reducerea costurilor asociate administrarii de personal (formarea profesionala a angajatilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizarii unor controale fiscale cu sanctiuni, dorinta de pastrare a confidentialitatii in ceea ce priveste nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajati cu functii de conducere”, a declarat Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital din cadrul Ernst & Young Romania.

Ea precizeaza ca un alt motiv pentru care companiile prefera externalizarea consta in fluctuatia de personal din departamentul financiar-contabil sau de resurse umane in contextul unei schimbari rapide a legislatiei aplicabile in domeniu.

Alte date evidentiate in cadrul studiului:
► Doar 15% dintre respondenti cred ca eficienta solutiilor lor de salarizare este excelenta si respecta cele mai bune practici.
► Majoritatea respondentilor (54%) considera ca solutia lor de salarizare este buna, dar ca este loc pentru imbunatatiri.

► Primele trei criterii luate in considerare pentru selectarea unui nou furnizor global de solutii de salarizare: costurile (19%), acoperirea geografica / globala (18%) si platforma tehnologica de care dispune (10%).

Potrivit studiului citat, daca existenta unui status quo in privinta solutiilor de salarizare a putut fi acceptabila in trecut, acum acesta nu mai este adecvat pentru companiile care trebuie sa fie competitive si sa se extinda pe piata globala.

„Organizatiile au nevoie de datele globale de salarizare pentru luarea unor decizii de business importante in cunostinta de cauza. Managerii isi pot gandi afacerea luand in calcul riscurile si masurile de conformitate pentru a imbunatati operatiunile de salarizare, insa accesul la datele de salarizare aduce multa valoare adaugata”, ni se dezvaluie in raportul studiului.

Esantionul studiului a fost alcatuit din 161 de sefi ai unor companii globale de top si ai unor companii furnizoare de solutii de salarizare.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…