Acasa Staffing „Vrem să fim creatori de viitor în România”

„Vrem să fim creatori de viitor în România”

8 min citire
0
0
540

de Dana Cavaleru, Director Executiv HR Club

Manifesto HR Club este sinteza a ceea ce am gândit și simțit împreună cu membrii asociației noastre profesionale. La început de 2022, comunitatea HR Club, prin Consiliul Director nou ales și grupurile sale de lucru, și-a revizitat direcțiile strategice. Ne-am uitat pe toate proiectele pe care le desfășurăm, la toate tipurile de evenimente pe care le organizăm, care nu sunt puține, și de care suntem mândri. Ne-am gândit însă că putem să facem mai mult, să creștem impactul pe care îl avem în societate, să fim creatori de viitor în România! SHARE. CARE. DARE. animă activitatea HR Club de ceva vreme și credem că are sens să ne raportăm la acestea în tot ceea ce facem. SHARE – Pentru că vrem să avem impact în organizațiile noastre, ne sprijinim unii pe alții în efortul de HR upskilling. Ideea de „sharing“ a stat la baza construirii comunității noastre și vrem să continuăm să o dezvoltăm. Ne bazăm unii pe experiența celorlalți, creștem profesional împreună învățând unii de la alții, pentru că vrem să avem impact în organizațiile noastre.

▶ Suntem în proces de revizuire a Sistemului de Competențe în HR și totodată a Sistemului de Certificare. Am simțit nevoia să reluăm acest demers pentru a include noile valențe ale profesiei noastre, determinate de schimbările din ultimii ani.

▶ Un program de Mentorship și Reverse Mentorship între generații de HRi – se schimbă generațiile în profesia noastră și trebuie să învățăm să ne uităm unii prin ochii celorlalți la profesia noastră.

 ▶ Cursuri gratuite de business acumen pentru HRi – 30 licențe The Way Forward oferite de Trend Consult. CARE – Pentru că ne pasă de acum, pentru că ne pasă de mâine, ne implicăm în sustenabilitate.

▶ Ne-am implicat și ne implicăm în proiecte legate de educație: construim, la invitația Ministerului Educației, o parte din strategia României de învățare pe tot parcursul vieții. Am acceptat provocarea de a crește de la 1,3% la 47% implicarea în cel puțin o activitate de învățare a adulților pe parcursul unui an. Printr-un proces de design thinking încercăm să găsim modalitatea de a crește apetența pentru învățare a adulților, precum și căi „out of the box“ de a ajunge la cât mai mulți români.

▶ Am pornit anul acesta un alt demers pe care îl considerăm important pentru sustenabilitate. Ne propunem să creștem ponderea temei ESG (Environmental, Society, Governance) pe agenda comunității: prin acțiuni, proiecte care să crească înțelegerea indicatorilor de sustenabilitate care influențează funcțiunea de resurse umane în organizații. DARE – Pentru că îndrăznim să mergem mai departe, ne propunem să devenim un reper de asociație profesională în România. Știm cu toții cât de greu este să găsim oamenii potriviți pentru organizațiile noastre. Credem că este momentul să îndrăznim să pornim campania Start Working și Restart Working. Statisticile arată că 22,5% dintre tinerii între 16 și 25 de ani nu sunt nici la școală, nici angajați, iar 50% dintre tinerii care intră la facultate nu o finalizează.

Joblandia este răspunsul asociației noastre la această situație îngrijorătoare care privește tinerii români aflați la început de drum:

▶ Săptămâna Joblandia – ne propunem să transformăm Săptămâna Altfel pentru liceeni într-o experiență practică. Printr-o platformă de matching organizații-licee vrem să dăm posibilitatea cât mai multor adolescenți să viziteze organizații, să le arătăm diferite joburi, să vadă că poate fi și fun să muncești, să aleagă o profesie având o idee despre ce înseamnă.

▶ Joblandia Experience – un program de internship și consiliere de carieră pentru studenți care își propune să-i ajute în alegerea specializării, tipului de job și organizației care se potrivește cel mai bine aspirațiilor lor. Invităm toți profesioniștii în resurse umane să se alăture inițiativelor noastre! Haideți să îndrăznim să fim creatori de viitor în România! Mai multe detalii și informații, pe www.hr-club.ro.


Acest material a fost preluat din Revista HR Manager cu numărul 72.

Pentru a viziona un preview al revistei, click aici.

Pentru abonare, click aici.


Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

LEADERSHIP RESET. Accelerarea schimbării, noi frontiere

Webcast, 6 Iunie 2024, orele 10.00-13.00 Revista CARIERE cu sprijinul MMM Consulting organ…