Acasa Staffing Vrei să economisești bani pe lângă salariu? Iată câteva idei pe care le poți pune în practică

Vrei să economisești bani pe lângă salariu? Iată câteva idei pe care le poți pune în practică

8 min citire
0
0
1,387

Creșterea de prețuri la bunuri și servicii din ultima perioadă și salariile care își mențin același nivel ne îndeamnă pe cei mai mulți dintre noi să căutăm metode sigure de economisire a banilor. Descoperă în acest articol câteva idei pe care le poți pune în practică pentru a economisi eficient.

Folosește metoda 50/ 30/ 20

Planificarea lunară a bugetului poate părea un proces complex și consumator de timp, însă folosind metoda 50/ 30/ 20, acest proces îți va lua doar câteva minute. Ce presupune această metodă? Ei bine, această metodă presupune împărțirea venitului lunar în trei categorii, conform următoarelor procente: 50% din banii câștigați ar trebui să îi alocăm pentru necesități, 30% din venitul lunar ar trebui alocat pentru satisfacerea dorințelor și 20% ar trebui să economisim.

Dacă sursa ta de venit este salariul, cel mai probabil acesta este unul fix, deci nu sunt schimbări majore de la o lună la alta. Având în vedere salariul tău, împarte-l în categoriile de mai sus și încearcă lună de lună să te ții de această strategie. Chiar dacă la început este posibil să ți se pară dificil să respecți întocmai procentele, vei vedea că de la o lună la alta vei fi din ce în ce mai chibzuit cu banii și vei reuși să economisești constant.

Deschide un depozit

În strânsă legătură cu metoda de economisire de mai sus este și deschiderea unui depozit online. Banii economisiți în fiecare lună îi poți depune într-un depozit online și astfel poți beneficia de o dobândă. Practic, în funcție de suma de bani depusă într-un depozit și de perioada de timp pentru care optezi să îți deschizi depozitul, instituția financiară la care apelezi îți plătește o dobândă la data scadentă a depozitului.

Sfat: înainte de a-ți deschide un depozit online, verifică ofertele existente pe piață pentru a te asigura că beneficiezi de cea mai bună dobândă. De exemplu, dacă optezi să îți deschizi un depozit online la TBI Bank, poți să beneficiezi de o dobândă de până la 10%.

Redu cheltuielile de transport

Dacă obișnuiești să te deplasezi des cu mașina, cu siguranță în bugetul tău lunar se resimt prețurile mari la combustibil din ultima perioadă. Pentru a economisi la acest capitol, poți să folosești mijloacele de transport în comun atunci când te deplasezi prin oraș sau când mergi la serviciu. De exemplu, dacă distanța până la birou nu este atât de mare, poți să te deplasezi cu o bicicletă sau cu o trotinetă electrică. Astfel, pe lângă banii economisiți din combustibil, economisești și timp pe care, în mod normal, l-ai pierde în trafic.

Vinde lucrurile pe care nu le mai folosești

Cu siguranță în garderoba ta se găsesc obiecte vestimentare din sezoanele trecute pe care nu le mai porți. Alocă-ți timp și începe să faci ordine în șifonier. Astfel, poți să identifici cu ușurință hainele pe care nu le mai porți, dar care sunt în stare bună. Fie că sunt haine potrivite pentru sezonul actual, fie sunt haine de toamnă sau iarnă, cu siguranță se vor găsi persoane cărora să le fie de folos.

Poți să optezi să vinzi o parte din haine, iar o parte să o donezi. Postează anunțurile online, pe rețelele de socializare pentru a avea acces la un număr cât mai mare de persoane.

Gătește acasă

Cu toate că ți se pare mai ușor și mai convenabil să îți comanzi mâncare constant, ca să poți să economisești și la acest capitol ar trebui să îți faci un plan în care să gătești acasă câteva zile pe săptămână. În felul acesta, dacă gătești cina într-o seară, poți să îți pui o porție la pachet și ziua următoare la serviciu. Astfel, economisești și cina pe care în mod normal ai comanda-o de la un restaurant și economisești și prânzul pentru care ar fi trebuit să plătești la serviciu.

Economisirea banilor poate fi un obiectiv destul de ușor de atins dacă apelezi la câteva decizii eficiente. Astfel, planificarea bugetului lunar, reducerea cheltuielilor care nu sunt strict necesare și depunerea economiilor într-un depozit online pentru a beneficia de dobândă reprezintă doar câteva dintre modalitățile pe care le poți încerca pentru a economisi eficient. 

 

Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…