Acasa Agenda HR Un an. Un pas. Primul din carieră

Un an. Un pas. Primul din carieră

3 min citire
0
0
558

 

În primăvara anului trecut (2014), specialiștii Grupului APT, un important jucător independent de pe piața de consultanță de HR din România, lansau un ambițios proiect de susținere a accesului pe piața muncii pentru studenți.
Programul SIMACTIV, derulat în parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu şi finanțat prin fonduri europene, a demarat în forță, mobilizând zeci de companii și universități, din cele mai diverse industrii și domenii de studiu. Bilanțul după un an confirmă anvergura proiectului: 3.000 de flyere distribuite la târgurile de joburi, informări făcute face to face pentru 576 de studenți, peste 110 stagii de practică efectuate, 307 evaluări de abilități și compatibilități profesionale, consilieri de grup și individuale prin care au trecut 237 de studenți. Ei provin de la Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea Bucureşti, ASE, Universitatea Europei de Sud-Est „Lumina”, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Construcţii (Civile şi Industriale) și urmează cursuri de Informatică, Psihologie, Biotehnologii, Limbi Moderne Aplicate, Finanţe-Bănci, Administrarea Afacerilor, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Relaţii Economice Internaţionale, Marketing, Jurnalism, Construcţii. Cele 20 de companii partenere au oferit studenţilor stagii de practică în următoarele domenii: IT, Banking, Consultanță / Servicii, Shared Services Centers, FMGC, ONG, PR /Advertising, Sănătate, Cercetare.
Dar, dincolo de cifre, stau, cu semnificaţii adânci, mărturisirile studenților. Întrebaţi dacă a existat ceva în programul SIMACTIV, vreun lucru propriu și unic în experiența fiecăruia, care a schimbat ceva în viața lor într-un mod esențial, au răspuns prompt și deloc formal. Ceea ce dovedește că analizaseră deja experienţa în sine şi că acest prim pas în carieră a fost asumat cu maturitate.
„Studenții au venit cu suflu nou, cu o gândire out of the box și ne-au ajutat în diferite taskuri medii, unii chiar au primit propuneri de colaborare, după încheierea stagiului”, a declarat Ioan Poclitaru, tutore SIMACTIV.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …