Acasa Agenda HR Studiu: Ce apreciaza tinerii la un loc de munca

Studiu: Ce apreciaza tinerii la un loc de munca

4 min citire
0
0
633

Tinerii romani in cautarea unui loc de munca sunt interesati mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii si de siguranta locului de munca decat de pachetul salarial oferit, releva un studiu realizat la Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov  de platforma de evenimente  Targul de Cariere.

Iata ce ne spune studiul:

Calitatea conditiilor de munca (birou propriu, spatii de recreere etc.) este „foarte importanta” pentru:

Sibieni – 61%
Ieseni – 32%
Clujeni – 28%

Siguranta locului de munca este „foarte importanta” pentru:

Sibieni – 54%
Brasoveni – 63%
Ieseni – 63%
Clujeni – 66%

Pachetul salarial (incluzand salariul si bonusurile de tip telefon, laptop, masina de serviciu, asigurare de viata) este „foarte important” pentru:

Sibieni – 71%
Brasoveni – 40%
Ieseni – 40%
Clujeni  – 48%

Antreprenoriatul (intentia de a-si deschide propria afacere in urmatorii doi ani) este o optiune pentru:

Sibieni – 33%
Brasoveni – 42%
Ieseni – 83%
Clujeni – 44%

Existenta programelor de dezvoltare a angajatilor – traininguri si team building-uri – este „foarte importanta” pentru:

Sibieni – 25%
Brasoveni – 40%
Ieseni – 42%
Clujeni – 52%

Totodata, rezultatele cercetarii sugereaza ca la capitolul „ore suplimentare”, majoritatea tinerilor sunt dispusi sa le desfasoare doar daca le aduc beneficii materiale plus dezvoltare profesionala – intre 58% si 70%, in functie de oras. Doar pentru beneficii materiale ar face ore suplimentare 11-17% dintre repondenti, iar daca ii ajuta in dezvoltarea profesionala – 10-12%.

„Rezultatele obtinute in acest studiu pot fi interpretate doar in context. Trebuie luat in considerare profilul respondentilor, asteptarile acestora si ale grupului din care fac parte, precum si experientele lor anterioare. De exemplu, daca 71% din respondenti considera pachetul salarial ca fiind foarte important poate insemna ca e important sa indeplineasca functia de igiena – sa acopere costul de viata, poate insemna ca e important sa fie corect – sa fii platit la nivelul pietei sau la nivelul tau de experienta si competente – sau poate insemna ca e necesar sa fie o dovada a valorii adaugate pe care tu o aduci companiei si o confirmare ca esti perceput drept contribuind la succesul companiei”, au mentionat specialistii asociati acestui studiu.

Cercetarea se bazeaza pe 721 de chestionare completate de participantii la editiile din primavara acestui an ale Targului de Cariere din Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov.  In total, peste 17.000 de tineri, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, absolventi de facultate sau in ultimii ani de studiu, au participat la eveniment.

Targul de Cariere este o retea de evenimente de cariera din Romania si Republica Moldova.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…