Acasa Agenda HR Sondaj BestJobs: 47% dintre angajatorii români intenționează să dea bonusuri de sărbători, 35% dintre angajați sunt sceptici

Sondaj BestJobs: 47% dintre angajatorii români intenționează să dea bonusuri de sărbători, 35% dintre angajați sunt sceptici

2 min citire
0
0
416

Un sondaj BestJobs arată că 47% dintre angajatorii români sunt hotărâți să-și răsplătească angajații de Sărbători și vor acorda un bonus fie în bani, fie sub forma de produse.

Același sondaj arată că angajatorii care nu vor acorda prime sau bonusuri intenționează să compenseze prin petreceri de Crăciun sau prin organizarea unor team building-uri.

team building angajati romani angajatori

51% dintre angajatori au declarat că valoarea bonusurilor se situează între 100-500 de euro/angajat, în timp ce 4% dintre aceștia spun că vor să acorde bonusuri de peste 500 de euro/angajat.

La polul opus, 19% dintre companiile care au participat la sondaj au declarat că nu vor acorda nicio primă specială cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acestea și-au motivat alegerea susținând că preferă să acorde bonusuri doar atunci când angajații ating obiectivele de performanță.

Deși angajatorii anunță că vor fi – cel puțin la nivel declarativ – destul de generoși, de cealaltă parte a baricadei angajații sunt sceptici. Doar 35% dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs așteaptă să primească un bonus de sărbători.

angajati sceptici


Sondajul privind acordarea bonusurilor de sărbători a fost efectuat pe un eșantion de 500 companii, respectiv 3.000 candidați, în perioada 31 octombrie – 15 noiembrie, pe site-ul BestJobs.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Explorează cele mai noi tendințe și strategii în HR la Employer Branding Conference 2024

Într-o perioadă caracterizată de schimbări rapide și imprevizibile în societate, relația d…