Acasa Planeta HR Sfaturi şi exemple practice despre cele mai noi tendinţe în resurse umane

Sfaturi şi exemple practice despre cele mai noi tendinţe în resurse umane

3 min citire
0
0
471

Specialiştii din industria HR&Management s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute, pe 8 şi 9 octombrie, în capitala Moldovei, la Palas Congress Hall, la cea de-a treia ediţie a HR Summit Iaşi.

Peste 140 de specialişti au discutat despre engagement, HR Budgeting, concediul de odihnă, motivarea angajaţilor, beneficiile extrasalariale, strategii de recrutare internă, managementul performanţei, perspective de leadership, sisteme de evaluare a performanţelor şi despre metodele prin care organizaţiile pot să devină mai puternice.

8 octombrie, a fost ziua dedicată workshop-urilor. Florentina Vasiliu (Xerox) a vorbit despre rolul departamentului de HR ca partener strategic. Radu Panait, Recruitment Leader Central Eastern Europe&Russia IBM, a vorbit despre canalele de recrutare care, pentru compania pe care o reprezintă, au dat cele mai bune rezultate. Andreea Suciu a vorbit despre „Top 5 cele mai controversate întrebări privind solicitarea şi acordarea concediului de odihnă”, discuţie în cadrul căreia a răspuns la întrebări precum:  Care este modalitatea la care se apelează în cazul incapacităţii temporare de muncă?; Cum se acordă concediul de odihnă într-un an calendaristic?; Cum se procedează în cazul neefectuarii concediului de odihnă?; Cum se poate raporta concediul de odihnă?; Se compensează în bani concediul de odihnă neefectuat?

Mugur Tolici, HR Director în cadrul Băncii Naţionale a României a discutat în cadrul HR Summit despre „Introducerea sistemului integrat de resurse umane în Banca Naţională a României”.  Mugur Tolici a ridicat şi problema concurenţei care vine din mediul privat. Acesta a subliniat faptul că BNR are o politică de recrutare care este concentrată şi pe atragerea tinerilor în instituţie, în contextul în care, în prezent, aproximativ 15% dintre angajaţii BNR sunt din tineri.

Următorul eveniment HR Summit va avea loc în Cluj-Napoca, ediție care va reuni în primăvara anului viitor peste 140 de specialiști din zona Transilvaniei.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Planeta HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…