Acasa Agenda HR S-a lansat programul „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă”

S-a lansat programul „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă”

6 min citire
0
0
494

de Roxana Roseti

„Angajamentul față de Securitate și Sănătate se află la baza tuturor acțiunilor noastre. Avem ambiția de a crea un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos atât pentru angajații Holcim România, cât și dincolo de cadrul operațiunilor noastre, în colaborare cu clienții și colaboratorii noștri.”

Acestea sunt doar câteva dintre spusele lui Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim România, în contextul lansării, de către companie, a programului „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017”. Cu obiectivul clar de a continua ambiția companiei – Zero Accidente – și de a menține progresul înregistrat în ultimul an de activitate pe această arie.
Obiectivul campaniei – care se desfășoară pe parcursul lunii mai – vizează eliminarea acțiunilor nesigure la locul de muncă. Aceasta cuprinde peste 200 de activități implementate în 25 de locații la nivel național atât pentru cei aproape 800 de angajați și pentru familiile acestora, cât și pentru sute de clienți, subcontractori, furnizori, membri ai comunităților și autorități locale. Tema campaniei din acest an este „Stop acțiunilor nesigure”.

Numeroase activități de anvergură sunt programate să aibă loc, cum ar fi simulările majore de incendiu care implică multiple echipe de pompieri, cursuri de educație rutieră și conducere defensivă, cursuri tehnice privind standardele de siguranță, cursuri de prim ajutor, ateliere de nutriție, evenimente deschise pentru comunitate sau competiții sportive.

„Susținem ambiția noastră de Zero Accidente prin intervenții complementare, cât mai variate, de la menținerea condițiilor de lucru sigure, instruirea continuă a angajaților din toate operațiunile Holcim România, până la comunicarea constantă și crearea de momente inspiraționale. Pentru a păstra această energie, timp de o lună, organizăm un program dedicat securității și sănătății în muncă prin exerciții de evaluare a proceselor, training-uri, simulări, seminarii și activități dedicate sănătății și prevenției, cu implicarea și susținerea tuturor colegilor, dar și a partenerilor noștri, a clienților, a furnizorilor și autorităților locale”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.
“Siguranța rutieră este o prioritate pentru noi și de aceea am luat măsuri care să limiteze drastic accidentele rutiere. Aceste acțiuni reprezintă un efort intens, în continuă desfășurare, care necesită angajamentul nostru deplin. Am înregistrat rezultate încurajatoare și vom continua să ne concentrăm pe educarea și modelarea atitudinii oamenilor în sensul unui comportament preventiv și responsabil. Acesta este factorul cheie pentru a ne atinge ambiția de <Zero accidente> și pentru ca România să construiască mai bine”, mai adaugă Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim România (foto). 

Cauze sociale

Să nu omitem faptul că gradul de participare al angajaților Holcim Romania în cadrul campaniei se traduce în donații către cauze sociale. În urma primei ediții a„Zilelor Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă”, în 2016, implicarea angajaților s-a concretizat în suma de 15.600 euro donatăcătre patru cauze sociale din Câmpulung, Aleșd, Valea Plopului și București. Și în acest an, punctele acumulate de angajați în cadrul campaniei vor fi echivalate în sume direcționate pentru susținerea unor cauze sociale locale.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Intră în competiția celor mai bune campanii de Employer Branding din România

Employer Branding Awards, competiția națională dedicată campaniilor și proiectelor de empl…