Acasa Agenda HR Rolul HR-ului în crearea unor companii responsabile

Rolul HR-ului în crearea unor companii responsabile

3 min citire
0
0
412

Invisible Nature a lansat raportul celei de-a doua ediții a cercetării ,,Rolul HR-ului în crearea unei companii sustenabile în România”. Raportul e singurul din România care oferă informații despre modul în care principiile de sustenabilitate sunt integrate in procesele HR.

În contextul în care, la nivel global, relația dintre HR și sustenabilitatea unei companii este un subiect tot mai întâlnit pe agenda unora dintre cele mai mari businessuri, în țara noastră tranziția spre un sector de afaceri responsabil va însemna, înainte de toate, dezvoltarea resurselor umane pentru sustenabilitate.

Rezultatele acestui studiu au arătat că, la fel ca și anul trecut,percepțiile managerilor de resurse umane cu privire la rolul funcției de HR în crearea unei companii sustenabile sunt foarte pozitive.

Rezultatele studiului din 2016 arată și o percepție pozitivă față de beneficiile de business pe care angajamentul și inițiativele de sustenabilitate le pot aduce companiei. De exemplu, 90.5% dintre respondenti consideră că sustenabilitatea companiei creează un brand de angajator atractiv în mare sau foarte mare măsură, iar 76.2% au spus ca sustenabilitatea atrage top talent în mare sau foarte mare măsura.

Față de anul trecut, rezultatele studiului din 2016 arată o creștere a nivelului de adopție a unor acțiuni precum oferirea de traininguri pe sustenabilitate angajaților sau evaluarea performanței angajaților pe partea de sustenabilitate.

La ediția din 2016 a cercetării au răspuns 41 de companii, majoritatea organizatii medii si mari. Respondenții sunt în proporție de 90% profesioniști de resurse umane, majoritatea cu funcții de conducere. Cei mai mulți respondenți provin din companii din sectorul IT&C, retail și industria producătoare.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Costul ascuns din departamentul de HR: lipsa de disciplină în dosarele de personal

Digitalizarea dosarelor de personal este o tendință care va deveni normă în următorii 1-2 …