Acasa Agenda HR Rezultatele Studiului Salarial IT&C 2015

Rezultatele Studiului Salarial IT&C 2015

5 min citire
0
0
407

De Marilena Ispas

Sectorul IT&C continuă trendul ascendent, atât din punctul de vedere al cifrelor de afaceri, cât și din cel al creșterilor salariale oferite. Astfel dacă în 2014, veniturile acestor companii au crescut cu 13% față de anul anterior, același trend pozitiv se estimează și până la sfârșitul lui 2015. Prognoza pentru acest an indică o creștere de 14% a cifrelor de afaceri din industrie.

Studiul Mercer dedicat creșterilor salariale din primul trimestru al lui 2015 arată că valoarea medie a procentelor de creșteri salariale pentru sectorul IT&C este de 4,5%. Acest procent s-a menținut în ultimii ani și se păstrează și pentru prognoza pentru 2016. Valoarea creșterilor salariale acoperă valoarea inflației de 2,2%, tendința pe care o regăsim în aproape toate țările din regiune.
Studiul Salarial IT&C realizat de Consulteam oferă mai multe informații cu privire la pachetele de remunerare din piața High-Tech. Tendința de creștere a numărului de locuri de muncă pentru specialiștii din acest domeniu a generat o concurență ridicată pe piața forței de muncă. În acest sens, angajatorii oferă pachete salariale foarte atractive și inovative candidaților.

De exemplu, în afară de componența salarială, pachetele de remunerație includ beneficii mai puțin obișnuite pentru alte sectoare de activitate, cum ar fi: cafenea in-house, fructe proaspete și băuturi răcoritoare, zone de gaming, sedii moderne concepute ca spații de relaxare și socializare, catering sau bucătar dedicat pentru masa de prânz, petreceri și teambuilding-uri, invesții în proiectele CSR alese de angajați. Desigur, acestea se adaugă unui pachet de beneficii mai uzuale, cum ar fi abonamentele medicale, tichetele de masă, programele de training și altele.

La nivel regional, în afară de București, orașul Cluj-Napoca este din ce în ce mai prezent pe harta angajatorilor IT&C. Deși salariile încă diferă mult în București față de orașele din provincie, tendința este de a se micșora această diferență. Astfel, pentru un Java Developer, salariul în București este cu 18% mai mare decât în Cluj Napoca.

Studiul include date salariale alte dezvoltatorilor de limbaje de programare precum Java, .Net, C++, PHP și altele. De asemenea studiul High Tech conține informații despre 42 de poziții specifice, obținute de la 17 companii de profil.

Rezultatele studiului salarial general Mercer Total Remuneration Survey 2015 vor fi disponibile la începutul lunii septembrie. Între timp, mai multe informații despre alte poziții decât cele specifice de High-Tech pot fi puse la dispoziție prin intermediul Mercer Total Remuneration Survey 2014.

Studiul complet îl găsiți aici.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Armonizarea Resurselor: Oameni, Profit, Tehnologie

Este în ADN-ul nostru, al profesioniștilor de HR, convingerea că fără oameni nu se poate! …