Acasa Performance Prof. Dr. Horațiu Suciu, medicul care mângâie și repară, la propriu, inimile copiilor

Prof. Dr. Horațiu Suciu, medicul care mângâie și repară, la propriu, inimile copiilor

4 min citire
0
0
1,166

Cariera profesională este aidoma unui fagure de miere, se construiește cu răbdare, cu migală, pas cu pas și cu lucru bine făcut”

Prof. Dr. Horațiu Suciu

”Întotdeauna se poate mai bine” este motto-ul care îl călăuzește pe Prof. Dr. Horațiu Suciu, șeful Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș. Este supraspecializat în chirurgie cardiovasculară pediatrică și este unul dintre medicii care țin inimile copiilor, la propriu, în mâini.

Născut în Târgu Mureș, un oraș medical prin excelență, mic dar plin de speranță pentru numeroșii pacienți care veneau și pe atunci din toate colțurile țării, Prof. Dr. Horațiu Suciu a hotărât că va urma calea lui Hipocrate abia la sfârșitul anilor de liceu, ”poate și din cauza faptului că nimeni din familia mea nu urmase această carieră și, știm cu toții, este o profesie grea, care necesită chemare dar și îndrumare – ceea ce, într-o familie de medici, ar fi fost mult mai ușor de obținut”.

Momentul definitoriu a fost acela în care a luat contact cu manualul de biologie în clasa XI-a, cu toate elementele de anatomie și biologie a corpului uman, cu existența acelui raționament foarte clar în tot ceea ce se întâmplă în universul interior reprezentat de organismul uman. Cu susținerea familiei și coroborat cu existența unei Universități de Medicină cu tradiție în Târgu Mureș, alegerea a venit oarecum simplu pentru tânărul absolvent de liceu, aflat înaintea unei alegeri decisive și mânat de dorința aprofundării cunoștințelor descoperite în manualul de biologie.

A absolvit Facultatea de Medicină Generală în anul 1993 și, la fel ca majoritatea colegilor lui, își dorea să urmeze o specialitate chirurgicală. Cochetase cu urologia, cu chirurgia generală și ortopedia și două lucruri îi erau oarecum clare: NU chirurgia cardiacă și NU neurochirurgia. Două specialități „exclusiviste”, „de elită”, destinate, în percepția sa de atunci, nu neapărat zeilor dar, oricum, unor ”supraoameni”.

Continuarea materialului o găsiți pe site-ul Revistei CARIERE.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Provocările aduse de AI în digitalizare și restricțiile inerente ale dreptului muncii

Într-o lume într-o continuă schimbare în ceea ce privește digitalizarea și utilizarea inte…