Acasa Editorial Primii pe listă

Primii pe listă

3 min citire
0
0
466

Pe lista celor care actioneaza dinainte sa vina schimbarea. Chiar daca pana acum am pierdut un tren sau doua, trebuie sa ne echipam cu incredere si curaj. HR-ul se schimba si va continua sa se schimbe. Cel putin asa spun cercetarile in domeniul, cercetari care se bazeaza pe feeling-ul liderilor de business. Si Gandind la rece, HR- ul nici nu ar avea cum sa stea pe loc din moment ce este dependent de dinamica business-ului, iar business-ul depedent de dinamica mediului economico-financiar. Si stim cu totii cand de „stabil” este acest mediu.

In acest numar vorbim despre alegerile si oportunitatile HR-ului, despre zona de confort care nu e tocmai confortabila, despre puterea de a ne reinventa continuu. Aflam cum putem sa fim inca atractivi pe piata muncii, care sunt competentele pe care le cauta head-hunterii atunci cand trebuie sa aleaga un HR din piata,  ce alternative de cariera avem intr-un peisaj care se va aglomera cu centrele de Shared Services si platformele de Employee Selfservice. Secretul unui atuu competitiv va sta in flexibilitatea si capacitatea noastra de a ne adapta, de a iesi din zona de confort a ariei de specialitate (fie ea recrutare, training, comp&ben sau talent management) si de a ne diversifica profilul cu experienta si know-how cat mai diverse (putem sa acceptam un job rotation, sa investim personal in cateva cursuri de profil, de limbi straine sau management, sa stam mai mult pe langa colegii din comercial sau financiar). Iar daca ati facut deja toate aceste lucruri si sunteti la un nivel de maturitate profesionala deplina, nu va retrageti! Nu refuzati sa mai activati din potential! Sunt cateva voci in acest numar care ne vor explica cum putem face asta. Curaj sa avem!

Si chiar daca nu va regasiti in contextul de mai sus, poate sunt oameni din echipa voastra care vor fi afectati de schimbari. Ajutati-i pe ei sa fie cu un pas inainte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roxana Maxim
Manager de proiect, HR Manager

 

Articol publicat in revista HR Manager, nr.33, mai-iunie 2014

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Roxana Maxim
 • săptămâna

  Săptămâna de lucru de 4 zile: un drum spre libertate?

  Privind dincolo de cifre și statistici, săptămâna de lucru de 4 zile pare să ofere un peis…
 • Eu, Omul

  Poate mai mult ca oricând, acum este imperativ să reflectăm asupra identității noastre uma…
 • Ecuația EX

  Employee Experience (EX) pune omul în centrul tuturor acțiunilor organizației. Nu mai este…
Incarcati mai multe in Editorial

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Câteva noi tendințe în L&D – The Learning Tipping-Point

De Mihai Zânt Activez de peste zece ani în domeniul formării adulților și am avut nenumăra…