Acasa Training Poți ajunge expert urmând cursuri SEO acreditate?

Poți ajunge expert urmând cursuri SEO acreditate?

12 min citire
0
0
709

Pentru că este un domeniu care câștigă popularitate, tot mai mulți devin interesați de cursuri SEO acreditate care să le deschidă drumul pentru a se putea angaja în această direcție. Există multe modalități de a obține certificarea SEO, însă, acreditarea oficială o poți obține doar de la Google sau de la Ministerul Muncii și, din păcate, niciunul dintre ei nu o face.

Însă, poți urma la diverși furnizori cursuri SEO, online sau în sală, în urma cărora să obții certificarea SEO, valoarea acreditării fiind direct condiționată de valoarea terților. 

Cum te ajută Google să devii expert SEO

Google nu furnizează certificare pentru SEO, ci doar pentru Google Ads, AdSense, Display sau Google Analytics. Chiar dacă unele dintre acestea au aplicabilitate SEO, nu reprezintă o acreditare oficială. Mai ai posibilitatea de a obține de la Google Digital Garage un certificat de marketing digital. Dar nici acest curs, care include și o mică secțiune pentru SEO, nu te va face expert certificat Google SEO.

Însă, Google pune gratuit la dispoziția celor interesați o documentație oficială sub forma unui ghid. Acesta conține multe informații de care ai nevoie în SEO, dar nu și elementele de finețe care te fac expert. De asemenea, de la a știi ce scrie în ghid și până la a pune efectiv în practică noțiunile, este un pas mare și necesită luni de experiență și lucru în domeniu.

În concluzie, Google îți oferă documentația necesară pentru a înțelege bazele și fundamentele, dar nu te va învăța și cum să folosești aceste noțiuni. De aceea, pe lângă documentația dată de Google, care este parțial utilă, ai nevoie și de cursuri de SEO în care să înveți cum să folosești informațiile.

Devii expert după certificarea SEO?

Orice certificare sau diplomă care dovedesc că ai urmat un curs sunt binevenite la CV-ul tău. Prin urmare, obținerea unei certificări SEO de la un terț valoros, te va ajuta în cariera SEO, fără a te face, însă, expert în domeniu. Pentru a deveni expert SEO ai nevoie de:

  • Experiență de lucru cu SEO – SEO nu este un simplu concept teoretic și are în spate multă practică. De aceea, pentru a deveni expert este necesar să știi să aplici foarte bine ceea ce ai învățat la curs și să reușești în mod cuantificabil să optimizezi un site pentru motoarele de căutare.
  • Recomandări și mai multe succese în domeniu – Poți spune că ai avut succes dacă traficul organic și poziția în clasament a site-ului de care te-ai ocupat au fost considerabil îmbunătățite.

În concluzie, nu este suficient doar să știi teoria. Pentru a fi considerat expert, trebuie să poți oferi rezultate convingătoare și, desigur, să ai experiență în domeniu.

Cum te ajută un curs SEO? 

În ideea că la sfârșit vor primi o diplomă recunoscută oficial cu care se vor putea angaja mai ușor, cei interesați de acest domeniu caută cursuri SEO acreditate. Am văzut, însă, că acestea nu există, pentru că Google și Ministerul Muncii, singurii în măsură să le oficializeze, nu o fac.

Însă, dacă vei căuta în Google cursuri SEO acreditate, vei găsi mai multe rezultate. Sunt multe firme care oferă acreditare SEO, dar aceasta poate fi oferită de oricine și va avea valoarea celui care o dă. Obții o diplomă de participare sau de certificare, dar aceasta nu este oficial recunoscută de una dintre entitățile din domeniu.

De asemenea, ținând cont de durata și prețul acestor cursuri, este puțin probabil să poată duce un începător care nu știe nimic la nivelul de expert. Un astfel de curs ar dura câteva sute de ore, s-ar întinde pe durata unui an și ar costa câteva mii de euro. Deci, dacă vrei să urmezi cursuri SEO acreditate, trebuie să ai deja o bază și un minim de experiență.

Ele pot fi utile dacă ai nevoie să aprofundezi noțiunile pe care deja le ai, să pui cap la cap lucrurile pe care deja le știi și să înțelegi mai bine fenomenul.

Cum vede Google un expert SEO?

Una dintre paginile ghidului publicat de Google pentru cei interesați de SEO, vorbește despre cum ar trebui să fie un expert SEO și cum îl poți depista. Practic, sunt recomandări pe care Google le dă companiilor care vor să angajeze pe cineva pe SEO. Astfel, Google recomandă să selectezi o persoană care te întreabă în ce constă businessul tău, care este strategia ta financiară și de business, ce vinzi, de unde și prin ce metode îți vin banii, pe ce canale te promovezi, ce fac concurenții tăi și cum se promovează ei, care sunt punctele tale forte sau slabe față de aceștia.

Practiv, Google recomandă firmelor care vor un expert SEO să aleagă pe cineva care înțelege procesul de marketing și logica businessului tău, deci o persoană cu experiență combinată de marketer, analist business și care, totodată, stăpânește și tehnicile SEO.

Cu siguranță aici nu este vorba despre un începător, ci de cineva cu multă experiență. De asemenea, mai sugerează să obții recomandări de la alte firme.

Clar, nu este vorba despre un începător în domeniu!

De ce nu există cursuri SEO care să te ia de la zero și să te facă expert?

Ținând cont de modul în care Google vede un expert SEO, un curs care să te facă expert ar trebui să totalizeze câteva sute de ore și ar dura pe puțin un an, iar prețul lui ar fi de câteva mii de euro. Cine ar fi dispus să plătească atât de mult?

Acesta este motivul pentru care cursurile SEO sunt un ajutor pentru cei care au deja noțiunile de bază. Sunt cursuri de consolidare a cunoștințelor  cu ajutor din partea lectorului și care oferă deseori și suport post-curs. Sunt cursuri care se pliază pe cerere și, dacă ar dura un an nu ar mai fi căutate.

Cursurile SEO nu sunt pentru începătorii de la zero, ci pentru cei care lucrează deja într-un departament de marketing pe zona aceasta și au sarcina de promovare a firmei. Ei au deja noțiunile și conceptele, dar vor să le clarifice.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Training

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Benoît CHERRÉ: Autenticitatea ca ideal etic în situații provocatoare

În universul provocărilor etice, managerii de resurse umane (HR) se află adesea la interse…