Acasa Agenda HR Peste 160 de companii fac angajări în această primăvară  

Peste 160 de companii fac angajări în această primăvară  

10 min citire
0
0
330

de Atena Enea

Târgul de carieră Angajatori de TOP din această primăvară va fi compus din 3 ediţii. Primele două au loc în format fizic, la Timişoara şi la Bucureşti, iar o a treia ediţie la nivel naţional, pe www.hipo.ro.

Angajatori de TOP Timişoara are loc pe 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri și oferă mii de joburi pe diferite nivele de experienţă, programe pentru studenţi şi proaspăt absolvenţi, conferinţe, skillshop-uri şi techlab-uri. Cei prezenți pot interacţiona cu reprezentanţi a zeci de companii angajatoare.

Angajatori de TOP Bucureşti are loc pe 25-26 martie la Sala Palatului. Evenimentul sărbătoreşte 20 de ediţii organizate în 10 ani în care a adus faţă în faţă candidaţi determinaţi să îşi construiască o carieră de succes şi companii multinaţionale. Fiecare eveniment include conferinţe şi workshop-uri pentru dezvoltare personală şi profesională şi zeci de ore de consiliere în carieră oferite gratuit celor prezenţi la eveniment.

Angajatori de TOP Virtual are loc în perioada 4-17 aprilie pe www.hipo.ro).  După cele două ediţii fizice, târgul de carieră se va muta în mediul online, pentru ca timp de două săptămâni companiile să îşi prezinte ofertele de angajare. Evenimentul se va desfăşura la nivel naţional oferind candidaţilor acces la mii de oportunităţi de carieră din confortul propriei locuinţe, care vor avea șansa să participe la webinarii şi workshop-uri virtuale.

Cine sunt angajatorii care recrutează în Timișoara? 60 de companii cu peste 2.500 de joburi vin la Angajatori de TOP Timişoara

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din peste 2.500 de joburi deschise în 60 de companii. Majoritatea angajatorilor au stabilit strategia de recrutare pentru următoarea perioadă, iar planurile de dezvoltare ale acestora sunt în zone variate de activitate şi pe nivele de experienţă diferite, de la poziţii adresate profesioniştilor, până la joburi adresate juniorilor.

Această ediţie a evenimentului se remarcă printr-o diversitate a oportunităţilor de carieră. Cele 60 de companii provin din peste 15 domenii de activitate, de la IT&C (32%), Inginerie (16%), Automotive (10%), Retail (8%), Audit şi Consultanţă (6%), Producţie (6%), Servicii şi BPO (6%), FMCG (5%), Banking (3%), Logistică şi Transporturi (3%), Agenţii de recrutare (2%), Asigurări (2%) şi Construcţii (2%).

Piaţa forţei de muncă din Banat capătă contur din ce în ce mai accentuat în zona joburilor cu profil tehnic. Există însă un dezechilibru între numărul oportunităţilor de carieră şi numărul candidaţilor care deţin specializarea tehnică necesară, fie că vorbim despre domenii precum IT, Automotive sau Inginerie. În plus, am observat o disproporţie şi între numărul în creştere a poziţiilor care presupun cunoaşterea unei limbi străine, alături de cunoștințele financiare şi numărul candidaţilor care deţin respectivele competențe. În acest context este importantă implicarea companiilor în educarea şi formarea candidaţilor, alături de nevoia de diferenţiere şi prezentare a oportunităţilor de carieră existente” a declarat Dumitriţa Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timişoara.

Oportunităţile de carieră deschise de companii sunt adresate atât profesioniştilor cât și candidaţilor  entry-level.  22% dintre joburi sunt pentru candidaţii seniori, 42% pentru poziţii middle-level, iar 35% sunt pentru candidaţii entry-level. Cei care au un nivel mediu de experienţă, pot aplica la peste 1.000 de oportunităţi de carieră. Câteva exemple de astfel de joburi sunt: Java Developer, Inginer producţie, Inginer calitate, Customer Service, Embedded C++ Developer, C# Developer, Sales Specialist, Marketing Manager, Inginer Proiectant Produs, Inginer inginerie industrială, Inginer Calitate, Controlor financiar, Project Manager, Web Developer, Survey Programer, Client Support, Big Data Engineer, Python Backend Developer, DevOps Engineer etc.

92% dintre companiile care participă la Angajatori de TOP pe 18-19 martie au poziţii deschise în Timişoara. Dintre cele 60 de companii participante sunt şi angajatori care au planuri de relocare pentru candidaţii pe care îi vor întâlni în cele 2 zile ale evenimentului. Astfel, câteva dintre oraşele unde companiile fac recrutări sunt: Arad, Oradea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Reşiţa, Iaşi, Lugoj, Sibiu, Ploieşti, Târgu-Mureş.

Care este modalitatea de aplicare la joburile din cadrul Angajatori de TOP? Pentru poziţiile deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. Este o modalitate rapidă şi eficientă atât în avantajul candidaţilor, dar şi al companiilor. Pentru a obţine un CV Barcode, vizitatorii evenimentului îşi pot face un cont pe platforma www.hipo.ro.  După completarea CV-ului se descarcă CV-ul în formă Barcode, care ulterior este printat pentru a aplica la joburile deschise de cele 60 de companii.

Pe lângă oportunităţile de carieră, în cadrul evenimentului vor avea lor o serie de workshopuri şi conferinţe pe diferite domenii, în cadrul cărora vor fi prezentate informaţii exclusive despre structura şi cultura organizaţională, competenţe şi abilităţi căutate de angajatori, evoluție profesională,  planurile de creştere etc. Participarea la workshopuri şi conferinţe este gratuită, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii aici:  http://goo.gl/W9rxsW

Câteva dintre companiile care au confirmat prezenţa la Angajatori de TOP Timişoara sunt: Nokia, ATOSS Software, Lidl România, Microsoft, Toluna România, Plexus, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Kimball Electronics România, McDonald`s România, BearingPoint, KPMG, Atos IT, Beespeed, Bosch Service Solutions, Continental, Visma Software, Hartl Connect, Yazaki Component Technology, Leman Industrie, SSI, Adecco, Atigeo, Accenture, Raiffesen Bank.

Accesul la eveniment este gratuit în baza preînscrierii pe www.hipo.ro şi va fi permis vineri, 18 martie, în intervalul 10.00-18.00 şi sâmbătă, 19 martie,  în intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

 

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…