Acasa Agenda HR Părinții au un nou instrument profesionist pentru evaluarea psihologică a copiilor

Părinții au un nou instrument profesionist pentru evaluarea psihologică a copiilor

3 min citire
0
0
446
de Atena Enea
Editorul de teste psihologice TestCentral lansează ParentingRomania.ro, o platformă online care oferă părinților din România instrumente profesioniste pentru evaluarea psihologică a copiilor.

Platforma aduce în mediul online o serie de chestionare disponibile în mod tradițional numai în cabinetele psihologilor, chestionare care permit evaluarea personalizată a copiilor, din primele luni de viață și până în adolescență. Astfel, părinții îşi pot evalua copiii, de acasă şi, în funcție de chestionarul ales, pot afla informații extrem de utile, precum: tipul de personalitate al copilului, măsura în care acesta posedă toate deprinderile necesare vârstei, nivelul actual de bunăstare afectivă, tiparele sale de comportament, cauza anumitor reacţii ale sale, stilul de învățare și altele.

Chestionarele de pe platforma ParentingRomania.ro sunt instrumente științifice gold standards, utilizate în întreaga lume și etalonate pe populația României de către dezvoltatorul platformei, editorul de teste psihologice TestCentral. Ele se achiziționează online și pot fi completate de către părinți, cadre didactice și chiar de către copiii evaluați (dacă au împlinit 9 ani). Pe lângă aceste instrumente de evaluare pentru copii, Parenting România integrează și testele de orientare în carieră disponibile pentru tineri pe platforma PeMeserie.ro.

Rezultatele evaluărilor de pe platforma Parenting Romania sunt disponibile imediat după completare. Un aspect important de înţeles este faptul că ele nu au valoare de diagnostic, ci reprezintă un screening, un prim pas în explorarea bunăstării mentale și emoționale a copilului. Pot constitui însă baza unui diagnostic dacă sunt corelate de un psiholog clinician cu alte metode de investigare.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…