Acasa Management Pandemia din 2020 privită ca oportunitate de dezvoltare a companiilor

Pandemia din 2020 privită ca oportunitate de dezvoltare a companiilor

5 min citire
0
0
716

În numărul 63 ar Revistei HR Manager, Constantin Pescaru, a vorbit cu câțiva specialiști despre pandemia din anul 2020 și aflăm cum s-au descurcat astfel atât angajații, cât și compania, să meargă mai departe și să se dezvolte în continuare, dacă nu pe toate planurile, măcar pe o mare parte din ele.

diana-ghitaDIANA GHIȚĂ, DIRECTOR DE RESURSE UMANE

Cred că în România își vor face tot mai mult simțită prezența:

• telemunca,

• programul de lucru flexibil,

• accelerarea digitalizarii funcției de HR/soluții digitale de HR,

• programele de wellbeing,

• creșterea brandului de angajator.

În contextul actual, cred că vor găsi calea de ieșire din impasul economic generat global de pandemia COVID-19 organizațiile suficient de agile care vor reuși să facă reskilling rapid și eficient pentru forța de muncă, pentru a putea tranzita către noul model economic.


 

carlo-albiniCARLO ALBINI, HEAD OF PEOPLE AND ORGANIZATION, ENEL ROMÂNIA

Pe baza experienței noastre și a modului în care interpretăm evoluția strategiilor de Resurse Umane, pe parcursul anului 2020 se va pune un accent important pe îmbunătățirea experienței angajaților, precum și pe pregătirea forței de muncă pentru provocările transformării digitale și oportunitățile care vin din dezvoltarea organizațiilor care se bazează pe date.

În multe industrii, inclusiv în sectorul energetic, care trece printr-un proces incredibil de transformare – „tranziția energetică“ –, vor fi create noi roluri și profiluri profesionale, profund conectate la evoluția digitală a modelelor de afaceri și de operare. În acest scenariu, recalificarea și perfecționarea profesională vor deveni din ce în ce mai mult o prioritate pentru susținerea și aplicarea noilor strategii de afaceri. În ceea ce privește Enel, digitalizarea reprezintă unul dintre pilonii noștri strategici și tindem să dezvoltăm o organizație eficientă bazată pe date, prin implicarea tuturor angajaților noștri în această călătorie, de la electricienii noștri până la topmanagementul care acționează în România.

Funcțiunea People and Organization are mandatul clar de a se asigura că toți oamenii noștri sunt suficient de calificați pentru a se adapta la o lume a muncii în schimbare rapidă, fiind deschiși să-și diversifice opțiunile în timpul carierei lor profesionale. Oamenii care îmbrățișează schimbarea – prin îmbunătățirea abilităților pentru viitorul muncii, stăpânind noile tehnologii și reinventându-și în mod continuu cariera – vor rămâne relevanți pentru piața muncii.


 

*Acest material este fragment din Cover story-ul publicat în Revista HR Manager cu numărul 63, ediția ianuarie-martie 2020.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Leadership Reset: Accelerarea schimbării și noi frontiere. Ce ne forțează limitele?

Evenimentul Leadership Reset, organizat de Revista CARIERE și MMM Consulting în data de 6 …