Acasa Agenda HR STUDIU: O treime dintre companiile private le vor da angajaților prime de Paște

STUDIU: O treime dintre companiile private le vor da angajaților prime de Paște

4 min citire
0
0
424

O treime dintre firmele private vor oferi prime de Paște anul acesta, arată concluziile unui studiu realizat de eJobs.

Astfel, 70% dintre companiile participante la studiu obișnuiesc să-și recompenseze angajații cu bani sau tichete cadou cu ocazia diferitelor evenimente sau a sărbătorilor (sărbătorile de iarnă, Paşte sau vacanţă), iar 33% dintre respondenți spun că vor acorda în acest an angajaților prime de Paște.

Pe lângă primele în bani, în ultimul timp companiile apelează şi la alte variante de recompensare precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare.

Două treimi dintre companiile care vor recompensa angajații cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an (65%) acordă prime în bani, iar alți 35% dintre angajatori le vor da angajaților tichete cadou. 12% dintre companiile respondente la sondaj au în plan să le ofere acestora produse specifice, în timp ce 6% vor acorda zile libere suplimentare. 3% dintre angajatori s-au gândit ca în acest an să ofere, de asemenea, cadouri copiilor angajaților și tot atâția au pregătit pentru angajați excursii sau vacanțe.

Potrivit studiului eJobs, valoarea beneficiilor oferite cu ocazia sărbătorilor pascale e sub 200 lei pentru fiecare angajat (în cazul a 59% dintre companii), în timp ce 15% dintre acestea indică valori cuprinse între 200 și 500 de lei. Bani mai mulți – între 500 și 1.000 de lei – vor acorda 6% dintre companii, iar un procent de 12% vor oferi prime care depășesc pragul de 1.000 de lei pentru fiecare angajat.

În rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale angajaților pe tot parcursul anului, cele mai răspândite tipuri de beneficii sunt tichetele de masă (70%), asigurările medicale private (47%) și zile libere suplimentare (37%), mai arată sondajul. Dintre beneficiile mai puțin obișnuite, cele mai populare sunt fructele și cafeaua oferite gratuit la birou (53%), dar și masajul de relaxare la birou (20%), urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie (11%) sau asigurarea meselor de prânz (10%).

Sondajul a fost realizat în perioada 10 martie – 10 aprilie 2017, pe un eșantion de 302 companii private, dintre care 47% sunt companii mici, care au sub 50 de angajați, iar 30% au între 100 și 500 de angajați. Cele mai frecvente domenii de activitate ale companiilor respondente sunt IT (16%), vânzări (10%), producție (9%), educație & training (8%), resurse umane (7%).

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Ce cred românii despre săptămâna de lucru de 4 zile

Conform Eurostat, în 2020, cele mai lungi săptămâni de lucru au fost în Grecia, Austria și…