Acasa Planeta HR Organisational Development O atmosferă mai plăcută la locul de muncă și productivitate sporită? Mars propune soluții eficiente și prietenoase

O atmosferă mai plăcută la locul de muncă și productivitate sporită? Mars propune soluții eficiente și prietenoase

10 min citire
0
0
343

Animalele de companie fac parte din viața a milioane de familii din România. Mars, unul dintre cei mai mari producători de hrană și delicii pentru cățeluși și pisicuțe, vrea să le facă viața mai bună, inclusiv prin sprijinul pe care îl acordă adăposturilor de animale (prin donații și voluntariat) și prin implicarea în programe menite să-i ajute pe cei fără adăpost să găsească cămine iubitoare. Tot parte a eforturilor Mars de a crea o lume mai bună pentru animalele de companie se numără și promovarea și implementarea conceptului de birou prietenos cu animalele de companie. Acest beneficiu acordat angajaților din sucursalele Mars s-a bucurat de o popularitate ridicată în ultimii ani, având nenumărate avantaje, printre care o productivitate sporită și o atmosferă mai relaxată, care contribuie și la îmbunătățirea relațiilor la locul de muncă. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de birourile prietenoase cu animale de companie.

În pofida tuturor acestor beneficii, birourilor prietenoase cu animalele de companie nu erau standard în urmă cu câțiva ani. Unul dintre pionerii acestui concept a fost Mars, care îl dezvoltă, promovează și implementează de peste zece ani. Mars este și producătorul unor mărci populare de hrană pentru animale de companie, precum Pedigree, Cesar, Perfect Fit, Whiskas și Sheba. Prin acțiunile întreprinse și prin calitatea și diversitatea produselor sale special create pentru prietenii necuvântători, Mars dorește să creeze o lume mai bună pentru animalele de companie. Pentru atingerea acestui obiectiv, Mars recurge la mai multe mijloace complementare, precum promovarea și încurajarea adopțiilor, sprijinul oferit adăposturilor de animale și, nu mai puțin importantă, introducerea unor birouri prietenoase cu animalele de companie, cu toate beneficiile pe care le implică atât pentru angajați, cât și pentru companie în sine.

Mars subliniază că, printre nenumăratele beneficii ale conceptului, se numără și o atmosferă mai bună în rândul angajaților, o productivitate sporită și, în general, mai puțin stres. „Posibilitatea de a aduce un animal de companie la birou este un mare beneficiu pe care Asociații noștri îl apreciază foarte mult. Animalele de companie sunt un liant al interacțiunii dintre Asociați, iar prezența acestora poate ameliora stresul și, în plus, încurajează oamenii să facă plimbări scurte în timpul orelor de program, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării lor. Prin urmare, prezența câinilor este foarte binevenită în birourile Mars, dar merge și mână în mână cu luarea în considerare a nevoilor tuturor Asociaților noștri. Datorită anilor noștri de experiență în acest domeniu, am reușit să creăm reguli eficiente la locul de muncă care să permită Asociaților noștri și animalelor lor de companie să fie împreună în armonie. Și din experiența mea personală pot spune că activitățile cu câinii la birou sunt distractive și aduc multă bucurie și energie, ceea ce este grozav!” spune Daria Maslovskaia, People & Organisation Director, Mars Central Europe.

Cum să o faceți? Ghidul detaliat Mars despre cum să introduceți conceptul de birou prietenos cu animalele de companie.

Având în spate mulți ani de experiență, Mars a creat un set de instrumente utile în implementarea conceptului de birou prietenos cu animalele de companie. Ghidul recomandă mai întâi să vă familiarizați cu reglementările și cerințele în vigoare pentru introducerea unor astfel de birouri. Compania respectivă ar trebui ulterior să clarifice tipul de mediu și echipament pe care le poate oferi. Este indicat să aveți un loc special amenajat în birou unde animalele de companie se pot bucura de liniște și relaxare. De asemenea, este ideal să aibă la dispoziție apă și mâncare. Atunci când introduceți un birou prietenos cu animalele de companie este de asemenea important să prezentați un concept clar echipei de management pentru aprobare. Un scurt sondaj în rândul angajaților poate ajuta la determinarea direcției conceptului, iar unii angajați pot chiar ajuta la implementarea conceptului, promovându-l în cadrul companiei. Nu uitați să furnizați materiale clar redactate, precum pliante și broșuri informative. După introducerea conceptului de birou prietenos cu animalele de companie, este important să monitorizați feedback-ul tuturor angajaților. Informații mai detaliate sunt disponibile pe site-ul web. În plus, Asociații se pot pregăti și individual pentru introducerea acestui concept. Datorită ghidului special Cesar despre cum să-ți pregătești spațiul de lucru pentru a fi prietenos cu câinii, se pot afla sfaturi utile, cum ar fi, de exemplu, idei despre cum să amenajezi un loc de odihnă sau ce lesă de câine este cea mai potrivită. Informații detaliate pot fi accesate aici.

Evident, este o schimbare majoră în orice mediu de lucru. Cu toate acestea, este o soluție care va aduce bucurie întregului birou, precum și animalelor de companie. Mars vrea să fie un partener și consilier pentru toți cei interesați de această mare schimbare. Site-urile web menționate mai sus vă vor ajuta în acest sens, deoarece acestea oferă informații detaliate despre toate instrumentele necesare implementării acestui concept. În plus, Mars este dispus să-i sprijine pe toți cei care doresc să-și transforme birourile în unele prietenoase cu animalele de companie, oferindu-le un starter pack cu produse de îngrijire și cu recompense. Pentru mai multe informații, sfaturi sau asistență, vă rugăm să o contactați pe Mihaela Negrescu la mihaela.negrescu@effem.com.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Organisational Development

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

HR Club Awards 2023: decernarea Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane revine cu un nou format și noi categorii

După trei ediții desfășurate online, ceremonia de decernare a Premiilor de Excelență în Re…