Acasa Agenda HR Lansarea primului program integrat de Chirurgie Minim Invazivă și Robotică din România

Lansarea primului program integrat de Chirurgie Minim Invazivă și Robotică din România

3 min citire
0
0
462

Un sistem computerizat, interpus între chirurg și pacient, menit să augmenteze prestația chirurgicală a medicului. Vedere 3D și HD, care poate fi mărită de peste 10 ori, patru brațe multifuncționale, inteligente, la care se atașează instrumente cu potențial de rotire 540 de grade în 7 direcții…

de Roxana Roseti

Sună de domeniul science fiction, dar deja nu mai este. Vorbim despre chirurgia robotică, iar de la introducerea primului sistem da Vinci in 1999 și până în prezent, acest domeniu – chirurgia robotică, înregistrează în fiecare zi succese incontestabile la nivel mondial.
În concordanță cu cele de mai sus, Ponderas Academic Hospital, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria, a lansat astăzi Primul Program Integrat de Chirurgie Minim Invazivă și Robotică din România. Programul aduce ca noutate, în premieră în sistemul medical privat din România, prezența a două sisteme de chirugie computerizată daVinciXi. Unul dintre roboți va fi destinat blocului operator, iar cel de-al doilea va fi instalat în Surgical Training Institute – centru dedicat instruirii continue a medicilor, înființat în urmă cu 18 ani și care deja a pregătit peste 2.000 de chirurgi.

Până în acest moment, investiția spitalului depășește 3 milioane de euro și constă în achiziția sistemului chirurgical daVinci Xi și a întregului echipament necesar utilizării multidisciplinare precum și instruirii continue în aceste tehnici.

„daVinci Xi, cea mai nouă generație de roboți chirurgicali, se integrează perfect în Ponderas Academic Hospital, spital multidisciplinar care face performanță chirurgicală la cele mai înalte standarde din Europa. În cadrul Programului Integrat de Chirurgie Minim Invazivă și Robotică din România, daVinci Xi este pus în mâinile unei echipe de profesioniști cu peste 30.000 de operații minim invazive și peste 1000 de intervenții chirurgicale robotice”, spune Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu – Director Medical Ponderas Academic Hospital.

CITESTE RESTUL MATERIALULUI PE CARIERE

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Explorează cele mai noi tendințe și strategii în HR la Employer Branding Conference 2024

Într-o perioadă caracterizată de schimbări rapide și imprevizibile în societate, relația d…